Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam:) Od tygodnia jestem posiadaczem Beci:) Była po wypadku i ma nowy silnik, poprzedni własciciel powiedział, ze jest w niej silnik 2.0 litry,12 zaworów, 6 garów...ale gdy ją oddałem do mechanika to on powiedział, ze nie ma takiej opcji by był to silnik 2 litry, mowi ze najprawdopodobniej jest w niej 3 litry. proszę powiedzcie mi, ja moge to sprawdzic?? Nikt nic nie wie, nie moze mi pomóc:( A drugą rzeczą jest maglownica, ma 45 stopni luzy, czy da sie ją wyregulowac czy na bank do wymiany??
Opublikowano

Silniki 3.0 i 3.5 12V miały na kolektorze aluminiowym oznaczenia 3.0 i 3.5

Silniki 2.0 i 2.5 12V tych oznaczen nie miały ale miały też aluminiowy kolektor

Dopiero nowsze wersje podajże po '92 miały silniki 24V i tam był kolektor plastikowy czarny.

Najprościej wrzuć na forum zdjęcie to sprawa szybko sie wyjasni

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
m30 łancuch rozrządu m20 pasek... w m20 pojemnosc jest na głowicy przy wydechu.. co to masz za mechanika??? :P

to mechanik z cylku "nigdy nie robilem BMW, ale przyswiruje" :mrgreen:

wlasnie tacy nie powinni sie zabierac za te samochody

a najprosciej to stanac na swiatlach z VW 1.9TDi, jak cie objedzie to nie masz M30 :D

Opublikowano

m20b20 i m20b25 można idróżnić po kolektorach, w b25 są ciut większe

m20 ma kolektory poziomo nad silnikiem, m30 ustawione pionowo

daj fotę to zobaczymy co tam siedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
M30 to napewno nie jest bo wyglada tak m35 i ma tez oznaczenia jak kolega powiedzial :) Po czym mechanik wywniosowal ze to nie m20?? jak to jest m30 to zapytaj go czym jezdzi :mrgreen: