Skocz do zawartości

Komputer pokładowy zamiast zegarka analogowego???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest możliwe założenie komputera pokładowego zamiast zegarka, nie robiąc przy tym totalnej rozbiórki samochodu. Ile wiązek trzeba będzie przełożyć? Czy ktoś już to robił?
Opublikowano
wyjmij obecny zegarek i napisz nam jaka masz wtyczke....albo po prostu poszukaj na forum wpisujac OBC

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Z tego co słyszałem, taki numer jest możliwy, bo komp korzysta z istniejących czujników, ale tylko tak słyszałem.
Opublikowano
tez mam ten problem tylko ja mam zegarek elektroniczny ten z data i temperaturą i jak wciskałem pełny komputer to sie nawet niezaswiecił
Opublikowano
Nie zaświecił bo pewnie była podłączona tylko 1 wtyczka (czarna) – a jak masz zegarek z termometrem to bardzo łatwo podłączyć pełen OBC trzeba tylko dorobić podłączenie do białej. Ja nie miałem nic i wstawiłem taką pełną wersję OBC. Poszukaj na forum – wszystko jest !!
Opublikowano
wyjmij obecny zegarek i napisz nam jaka masz wtyczke....albo po prostu poszukaj na forum wpisujac OBC

Do mojego zegarka analogowego dochodzą tylko trzy kabelki a do dużego kompta idzie cały pin. Dlatego nie wiem jak to zrobić

Opublikowano

witam!

przerabialem ostatnio zegatrek z termometrem na obc - i wszystko dziala..........

trzeba tylko podac napiecie do jednego pinu z innego i wszystko ok!

jak bede w domku to wszystko wyjasnie bo mam to zapisan........

Opublikowano
witam!

przerabialem ostatnio zegatrek z termometrem na obc - i wszystko dziala..........

Wszystko ok ale kiedy doczynienia mamy z pół komputerem, czyli elektronicznym zegarkiem, a co kiedy mam analogowy i dochodzą do niego tylko 3 kabelki??

Opublikowano
witam!

Wszystko ok ale kiedy doczynienia mamy z pół komputerem, czyli elektronicznym zegarkiem, a co kiedy mam analogowy i dochodzą do niego tylko 3 kabelki??

ja moge pomoc przy przerobce z zegarka z temp na obc - z analogowego nie przerabialem wiec nie wiem...... ale jesli bedzie potrzebna wymiana calej wiazki to lepiej dac sobie spokoj - wiecej roboty niz pozytku z obc..... :mrgreen: