Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zwracam się z zapytaniem jak sprawdzić wartość doładowania turbinki w BMW e60 530d (gdzie podłączyć manometr i jak dokonywać pomiaru na którym biegu i przy jakich obrotach) bo zamierzam odać do regeneracji i chciałbym sprawdzić jakie jest teraz a jakie po regeneracji??

Jakie powino być ciśnienie doładowania dla tej turbinki w tym silniku??

Z góry dzięki za szybki info.

Pozdrawiam

Opublikowano
a nie lepiej elektronicznie przez jakiś program diagnostyczny?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
a nie lepiej elektronicznie przez jakiś program diagnostyczny?

Pewnie tak ale najpierw trzeba go mieć. Zawsze robiłem to manualnie.

Ile powinna dmuchać ta turbinka w serii??

Opublikowano
Mi sprawdził BZQ ma taki sam komp jak w aso i jeszcze potrafi wiele z niego wyczytać.Nawet nie chce mi sie opisywać tych matołow z aso.

hej

a skąd ten kolega BZQ jest??

Opublikowano
Około 1,45 bara w peaku. Wpiąc się będzie Ci cięzko, bo jak wykręcisz czujnik ciśnienia z kolektora ssącego to złapiesz dtc i auto niezbyt pojedzie.
Opublikowano
Około 1,45 bara w peaku. Wpiąc się będzie Ci cięzko, bo jak wykręcisz czujnik ciśnienia z kolektora ssącego to złapiesz dtc i auto niezbyt pojedzie.

Ok dzięki