Skocz do zawartości

Skrzynia Manual a Automat E34 M20B25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że mod zamiast edytować nazwę tematu to go zamknął zanim dostałem jakąkolwiek odpowiedź to muszę ponowić temat, a do moda: weź człowieku wyluzuj trochę i weź na wstrzymanie, dostał bym odpowiedz i byś sobie wykasował temat.

A teraz moje pytanie, proszę o szybką odpowiedź bo auto stoi unieruchomione, a mam na oku silnik od automata.

Czy do M20B25 które chodziło z automatem, będzie pasować skrzynia manualna?

Robie swapa z M20B20 wiem że skrzynia pasuje, ale nie wiem jak od automatu.

Dzięki za odpowiedź !

MOD EDIT:

...a do moda: weź człowieku wyluzuj trochę i weź na wstrzymanie, dostał bym odpowiedz i byś sobie wykasował temat.

...

Od moda: "weź" nie bądź takim egoistą. Poza tym, to nie ty ustalasz zasady tego forum, a jest i będzie tak, że: każdy temat pozostaje jako baza danych forum, służąca wszystkim użytkownikom (a nie tylko autorowi na moment). Czego trzeba, żeby zrozumieć to, co działoby się, gdyby każdy tu tytułował wątki jako: "Szybkie pytanie" ???

Wszystko to logika i jakiekolwiek regulaminy nawet nie są potrzebne do rozumienia sensu właściwego nazywania wątków (tego nie robi się dla modów, ale dla wszystkich użytkowników).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
musisz założyć koło jedno masowe (chyba) i całe sprzęgło. i reszta osprzętu. wał napędowy, bo od automata jest krótki, pedały, itp..
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

Prosił bym o odpowiedź kogoś kto wie na pewno, a w gwoli ścisłości to ja chcę kupić silnik który pracował ze skrzynią automatyczną i włożyć go do auta z manualną, także sprawa pedałów itd mnie nie dotyczy, ze sprzęgłem itd nie ma problemu, tylko czy to będzie pasować bez przeróbek?

Panie modzie rozumiem ze zasady to zasady, popełniłem błąd przy temacie to oczywiste, ale trzeba tez się wykazać elastycznością jako mod i skoro pisze że zależy mi na szybkiej odpowiedzi to zamykanie tematu na pewno mi nie pomogło. Trzeba było mnie upomnieć, zmienić nazwę i tyle. Pozdrawiam.

_______

Mod edit:

Ale to się właśnie wszystko wiąże z sobą: jeżeli właściwie zatytułujesz wątek, to naprawdę szybciej dostaniesz odpowiedź, niż w przypadku wątku bez nazwy.

Niestety moderatorzy nie są w stanie poprawiać źle zatytułowanych wątków, bo od czasu, gdy forum jest odnowione, jest i tak dużo roboty w porządkowaniu. Użytkownicy muszą to zrozumieć, że poprawne nazywanie wątków do nich należy.

Najważniejsze, ze teraz wątek nazwałeś wzorowo i jest całkiem ok. :cool2:

Pozdrowienia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w takim razie musisz założyć koło jednomasowe (chyba takie jest w M20), kompletne sprzęgło (docisk, tarcza, itp). nic więcej nie trzeba
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jedno mas i sprzęgło musi być od manualna. z tym zorientuj się czy m20 napewno ma jedno masowe koło