Skocz do zawartości

Niech ktoś mi to potwierdzi czy to MAGLOWNICA !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki dziwny objaw:

słychać pukniecie z okolic przedniego zawieszenia kiedy:

- ruszam do przodu

- Przy małej prędkości skręcam w lewo, prawo na nierównościach

- przy chamowaniu.

zawieszenie sprawdzone, jest ok, końcówki, łączniki, gumy powymieniane.

To jest takie wrażenie jakby koła odjeżdzały a po póknieciu dopiero buda. Przy chamowaniu na odwrót

Specjalnie pojechałem na stację diagnostyczną żeby to zweryfikować. Koleś mówi że nie ma się do czego doczepić. Wszystko sztywne bez minimalnych luzów.

A może to amory, może się poluzowały ??? albo co. ale to by chyba wyszło na stacji diagnostycznej (koleś miał za zadanie znaleźć co to tak puka- nie robiłem przeglądu :wink: )

Podejżewam że to magiel ale proszę dobijcie mnie !!!:)

Opublikowano
mam to samo w audiku, wszystko juz sprawdzili i nic, nic nie widac a puka z prawej strony, kiedys mialem tez niezly zgryz z takim pukaniem i po roku czasu okazalo sie, ze to byl klucz, ktory zostawil koles na podszybiu przy zmianie akumulatora ale teraz klucza nie ma :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiecie co !!!

Problem ten pojawia się po przejechaniu kilku kilometrów, jak auto się rozgrzeje!!!

moze płyn wspomagania trzeba wymienić,, teraz jak jest chłodno to zanim dojadę do pracy jest fajnie, cichutko, ale jak się rozgrzeje to postukuje.

Co myslicie może to być wina "zużytego" płynu od wspomagania? Jak jest zmarznięty, jest gęstrzy i przez to cicho pracuje układ kierowniczy ale jak się rozgrzeje, jest jak woda i wtedy sami wiecie.

Chyba muszę znowu zmienić warsztat. Jednak nasi spece mimo 6 lat auta na rynku nic się nie znają. W jednym warsztacie koleś polecił mi kupno nowego auta to wtedy nie będzie mi nic stukać. A najprościej radzić "Panie wymien magiel, to zobaczymy". Fajny warsztat, nowy magiel 6700 + wymiana i nie masz pewności że to co chcesz naprawić zostanie naprawione.

Ręce opadają.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sprawdziłemkilka warsztatów w okolicy i rozkłądają ręce

Macie coś do polecenia w wawie oprócz autoryzowanych (dotych bladych h...ji już nie pojade. To już lepiej niech sobie puka. Może trzeba do rajchu śmignąć.

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
przykrec dobrze poduszki silnika ... z dolu i z gory ;)

ostatnio mialem ten problem w e60 i e65 ;) jak reka odjal :)

Witaj

Czyli fabryka znowu zawiniła ?

PS. Wiesz może czy E60/1 ma śrube do regulacji luzu na przekładni , jeśli tak to gdzie ?

Pozdrawiam