Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Śledziłem ten projekt na etapie prac w Sejmie i tam też były dziwne działania, w szczególności z opiniami legislatorów co do konstytucyjności przepisów. Ta ustawa miała dać dużo nowych dobrze płatnych etatów dla osób bez praktycznie żadnych kwalifikacji. Kto by te etaty obsadził ? :8) :mrgreen: Być moze będzie i afera radarowa.
Opublikowano
Biorąc pod uwagę, wysokosc mandatów i formę ich egzekwowania w innych krajach Europy, to u nas jest luzik. Polecam kontakt za popełnione wykroczenie, ze szwajcarską policją. Coś wiem na ten temat. Nie narzekajmy na nasze przepisy, a wie o tym każdy, kto był "sztrafowany" za granicą.
Opublikowano
Biorąc pod uwagę, wysokosc mandatów i formę ich egzekwowania w innych krajach Europy, to u nas jest luzik. Polecam kontakt za popełnione wykroczenie, ze szwajcarską policją. Coś wiem na ten temat. Nie narzekajmy na nasze przepisy, a wie o tym każdy, kto był "sztrafowany" za granicą.

Tylko że w innych krajach Europy to przynajmniej na osłode maja przepiekne drogi ... a u nas?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zabieranie dowodow rrejestracyjnych tez jest wbrew konstytucji a pewnie o tym nawet nie wiedzieliscie :wink:

Ale jakos nikt sie nie czepia :8)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeczytałem wątek z linka od M-Technika i proponuję nie próbować podważyć decyzji policjanta o zabraniu DR ;) Coś mi się wydaje, że koszty ciągania się po sądach w celu udowodnienia (lub nie) że ma się rację są astronomiczne w porównaniu z naprawą lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej.... Skąd wiadomo że tamtejszy Ursus21 ma rację a nie Szymcio80????? :P

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Tam jest pare watkow w tym temacie :) A ja nie naklaniam do proby sadzenia sie bo to sensu niema :nienie:

Natomiast kwestia zabierania dowodu z miejsca jest poprostu wbrew konstytucji kwestia tego ze policja jest tu oskarzycielem, sadem i wykonawca kary :8)

Czego bys nie zrobil to niemasz mozliwosci zeby dowod u ciebie zostal :mad

Akurat kwestia zabrania w tym przypadku tego dowodu jest najmniej wazna w rozmowie :D

Opublikowano

chyba takiej sprawy to nie bylo w trybunale jeszcze bo orzeczenia nie znalazlem

No ale papierki poszly zobaczymy co z tego bedzie :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M-Technik- z innego wątku zrozumiałem że jesteś policjantem, pracujesz w drogówce. To jeśli ty uważasz że zabranie DR w obecnej procedurze jest niezgodne z konstytucją lub też KPA (co dowodzi Ursus21 na forum prawnym) to jak to się ma do policyjnych procedur? I co byś zrobił na miejscu jakby Ci kierowca stwierdził na miejscu kontroli że zabranie jest niezgodne z Konstytucją i KPA? ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Nurek

Nie rosztrzygam tego powiedzial bym krotko tez mi sie to nie podoba ale obowiazuje mnie procedura

Sa przepisy dokladnie art 132 PORD i ja w to nie wnikam Prawo a opina o nim to dwie rozne sprawy

Dla mnie jest to wbrew konstytucji ale zgodnie z obowiazujacymi przepisami