Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam e53 benz. rok 2001 i problem z radaroe cofania PDC jak wlaczam wsteczny sygnal jest ciagly nawet daleko od przeszkody

jest jakis sposob do sprawdzenia czujnikow ?

Pytanie w pomieszczeniu kola zapasowego jest miejsce na PDC i 2 miejsca wolne z wiazkami kabli na co jest to przewidziane nigdzie nie moge znalezc bylem w servis bmw w francji to wielcy mechanicy nic nie wiedza podlaczaja kompa i jak im program nie wyswietli to nie wiedza chyba maja zabronione myslec a kasuja 120euro za godzine szukania (prostytutki tyle zarabiaja mozna ich rase do tego porownac )

dzieki za porade jestem nowym posiadaczem x5 mam 735 ia rok 1991 i ten model znam nie zle b.dobre i udane auto .

Opublikowano

jesli ci piszczy to chyba masz ktorys z czujnikow padniety, u mnie przynajmniej tak bylo. jesli dobrze pamietam to wymienia sie wszystkie cztery. poszukaj na forum bo gdzies cos o tym bylo a ja teraz z pamieci pisze cos co bylo u mnie z rok temu wiec moge sie mylic :(

Pamietam ze sprawdzalem przykladajac ucho do ktoregos z czujnikow czy jeden nie wydaje dzwieku i tak bylo, na forum gdzies cos jest to napwno znajdziesz.

Opublikowano

Masz padnięty najprawdopodobniej 1 czujnik. Na diagnostyce będzie widać dokładnie który.

Wymienia się tylko ten walnięty !

Sławas

Opublikowano

witam,

Czujniki PDC są w plastykowych tulejkach. Wystarczy, ze czujnik cofnie się w tej tulejce o parę milimetrów i daje odczyty jak uszkodzony, szczególnie są na to podatne tylne skrajne czujniki. Sprawdź najpierw to. Ja wymieniałem czujnik za czujnikiem (potwierdzam, wymienia się tylko jeden, wyskakuje on w diagnostyce) aż zauważyłem o co biega. Demontaż i poprawienie czujnika to z tyłu jest sprawa dość pracochłonna, ale za free.

pozdrawiam,

Marcin