Skocz do zawartości

Diodowe światlo stop na tylnej klapie E61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy diodowe światło stopu trzeba wymienić w całości czy wymienia się poszczególne diody? Jak się do tego najlepiej dobrać?

Pozdrawiam

Opublikowano

Diody w 99% nie są wymienne jak żarówki , jeżeli jest to wina np. poszczególnych led-ów to można było by się pobawić w odlutowanie starych , przylutowanie nowej diody . Diody fakt faktem powinny być na długo długo lecz jak to mówą nic nie jest wieczne i wszystko może się zepsuć

Na twoim miejscu sprawdził bym instalacje w klapie bagażnika , być może gdzieś na zgięciu jest przetarty kabel . Sprawdź też wężyk od spryskiwacza tylnej szyby bo to (e61 kombi) być może wężyk jest nieszczelny i leje po płytce światła stopu

Opublikowano
Dzięki za radę, faktycznie może być inna przyczyna niż spalone ledy bo od 3 dni pokazue mi że spalona jest żarówka prawa od stopu
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Odświeżę temat , co może być powodem że nie działa mi stop ? tzn. po podłączeniu "na krótko" do akumulatora stop świeci , jak sprawdzałem czy jest napięcie we wtyczce jest ... ale stop nie świeci :roll:
Opublikowano

Stop zrobiony :) antena też odbiera ok , w prawym zawiasie poszły 3 kable od stopu i od zasilania do wzmacniacza anteny. Musiałem zdemontować obudowę stopu , rozkręcić w środku boczki żeby podsufitka zeszła niżej , odkręcić prawy głośnik , odkręcić szybę (otwierana w kalpie) aby zdemontować blaszkę pod która lecą kable i wyjąc kable żeby był łatwy dostęp do nich :) poniżej jak wyglądały moje kabelki ;)

http://img339.imageshack.us/img339/5244/20100916674.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

ja w serwisie reperowałem wiazkę po prawej stronie. Nie działała szyba światło i coś tam. Zapłaciłem 450zł i ok. Ale zacząłem się zastanawiać dlaczego jak wyjadę z miasta to radio mi zanika. Czy to ma związek z tą wiązką, czy jechać do nich na reklamację?