Skocz do zawartości

523i 1997 e39 benzyna długie nagrzewanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem że moja Bunia w temperaturze +6 stopni na zewnątrz długo sie nagrzewa to znaczy jak jeżdze po miescie okolo 40 minut to dopiero mam 90 stopni kreska w pionie. Czy to normalne? Jak wymienialem visco to w sklepie facet mi powiedział że mam wersje tropikalna wychodzila taka? pozdr

Opublikowano

Witam

mam e39 520 i mam dokładnie ten sam problem. Czy po wymianie termostatu jest wszystko ok a może była inna przyczyna proszę o odpowiedź będe bardzo wdzięczny

Opublikowano

Ja miałem kiedys w e36 problem podobny w miescie nagrzewał sie dlugo, a na trasie tem. z 90' spadała do polowy.

Wymiana termostatu rozwiazała problem blyskawicznie.

Co do termostatu- to zalezy od typu . Czasm wystarczy wyjac sam termostat a czasem nalezy wymienic go razem z ta obudowa/fajka. W zaleznosci od motoru jaki macie.

pamietajcie , mpotem dobrze odpowietrzyc uklad.Instrukcja w Zrób to Sam.

Opublikowano

Przepraszam a co ma podpiecie komputera- czyli sprawdzanie elektroniki do urzadzenia czysto mechanicznego, wykonanego z materiał termostatycznego, zmieniajacego swoje własnosci pod wplywem temperatury?

Jak jest zimny plyn to sprezyna jest skurczona i zamyka przpływ, jak sie nagrzewa woda w ukladzie to sie rozszerza i otwiera przepływ płynu. tam nie ma zadnych czujników przy termostacie.