Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy podczas niepracujacego silnika macie napiecie w gniezdzie zapalniczki?

Ja kombinowalem na wszystkie sposoby i jesli silnik nie pracuje niestety niemam!

Czekam na Wasze wypowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW EX!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gniazda działają wyłącznie przy włączonym zapłonie lub przy działającym silniku. Żeby włączyć zapłon nie uruchamiając silnika, wystarczy nacisnąć przycisk start/stop bez wciśniętego pedału sprzęgła :)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Gniazda działają wyłącznie przy włączonym zapłonie lub przy działającym silniku. Żeby włączyć zapłon nie uruchamiając silnika, wystarczy nacisnąć przycisk start/stop bez wciśniętego pedału sprzęgła :)

A jak jest z automatyczna skrzynia biegow?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
To jest bez sensu!!! W E39 gniazdo działało niezależnie. Nie rozumie tego dlaczego tak to wymyślono. Będąc na wakacjach często korzystałem z gniazda bez włączonego zapłonu podczas używania lodówki turystycznej, teraz nici z tego...
Opublikowano
To jest bez sensu!!! W E39 gniazdo działało niezależnie. Nie rozumie tego dlaczego tak to wymyślono. Będąc na wakacjach często korzystałem z gniazda bez włączonego zapłonu podczas używania lodówki turystycznej, teraz nici z tego...

To fakt troche z tym spaprali. W X3 napiecie jest caly czas.