Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesc,

e61 jezdzone w mojej rodzinie znalazlo sie (niestety, nic nie dalo moje zrzedzenie i odradzanie :) ) dzis u mastersa, 530dA, silnik 235KM w serii, mial 229KM, po czipie 265KM

ale nie o tym...

"rodzina" niezbyt wtajemniczona w sprawy motoryzacyjne uslyszala u mastersa, ze w tych silnikach nie nalezy uzywac ON wzbogaconego (verva, v-power itp.), podobno chodzi o temp. spalania, ktora jest w przypadku tych paliw wyzsza i jakos ma szkodzic silnikowi - ktos cos o tym slyszal? ja do mojej poczciwej buni leje v-power, wiec sie troche zainteresowalem tematem

poza tym - czy cena 2,2k + vat to normalna cena za czipa? jakos wydawalo mi sie, ze ludzie pisali na forum o nizszych cenach

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Masters mowi prawde.

Lej zwykla wache bedzie dobrze.

Vervy , V-powery i inne BP Ultimaty maja wlasnosci myjace i czyszczace dla silnika. Spalaja sie w wyzszej temp. niz zwykle paliwa i w silnikach z dpf moga powodowac obciecie wydatku wtryskiwacza i w zwiazku z tym spadek mocy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a co w silnikach bez dpf? ja mam zabytek e39 :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

poza tym - czy cena 2,2k + vat to normalna cena za czipa? jakos wydawalo mi sie, ze ludzie pisali na forum o nizszych cenach

pozdr

jak za zboże, rozsądna cena to 1700-2000 brutto

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Ja niedawno dałem równo 2k, więc jakoś sporo od Was skasował...

Z paliwem racja, tylko "normalne", na porządnej stacji.

No i na koniec - dlaczego "niestety i pomimo zrzędzenia"? :)

Przecież to żyć nie umierać :)

virus by Masters - 190km, 395Nm
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja robilem w ADT we wroclawiu u goscia i musze powiedziec ze jestes zadowolony ze 150hp podniosl mi na 195hp ale co wazneijsze moment wzrosl z 298nm na 370nm spala mi minimalnie mniej a radosc z jazdy jest naprawde duza:)
Opublikowano
Ja robilem w ADT we wroclawiu u goscia i musze powiedziec ze jestes zadowolony ze 150hp podniosl mi na 195hp ale co wazneijsze moment wzrosl z 298nm na 370nm spala mi minimalnie mniej a radosc z jazdy jest naprawde duza:)

Kolego miałes 298 nm w serii i zdecydowałes się na chipa ?? Ja bym najpierw sprawdził co dolega twemu autku że jest tak słabe.

Poza tym ADT Wrocław ma bardzo złe opinie - cena jest tu adekwatna do jakosci usług- chociaz jak zaznaczam kieruje sie opiniami jakie przeczytałem w internecie. Wrzuć wykres jak masz :)

Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę polecić chip od Bagora z forum bmw-tds:

http://bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=1316

Można u niego również w dobrej cenie z hamownią.

Ja, i kilkadziesiąt osób jeździmy na tych chipach - niektórzy zrobili po kilkadziesiat tysięcy km i jest ok.

Po wypróbowaniu pierwszego chipa, Bagor następnego /w cenie/ zrobił mi według moich zaleceń i jest OK. :cool2: