Skocz do zawartości

Strzela w kolektorze i ma tylko 700obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Samochód odpala bez problemu. Tylko nie może wejść na obroty. Wahają się miedzy 700-800obrotów. Po dodaniu gazu nic sie nie dzieje. Wygląda tak jakby nie pracował na wszystkich cylindrach.

W kolektorze strasznie strzela

Świece zmienione bez rezulatatu

Silnik m50 2.0 1991r

Szukałem ale niestety nie było tematu który by mi pomogł

Pozdrawiam

Edytowane przez funek89
Opublikowano
a w jaki sposób sprawdziłeś że nie ma napięcia podczas kręcenia rozrusznikiem ,czyli odpalania?? i w instalacji gazowej nie spotkałem się jeszcze z funkcja która pozwala wyłączyć pompe paliwa :8)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

witam

sprawdzałem na kostce miernikiem którą podłączam do pompy paliwa.

O co chodzi z kostką przy stacyjce czy to ona może być winna?

I jak to jest z czujnkiem wału wałka? Podobno przez niego też moge nie mieć zasilania

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ravi jak nie słyszałeś o funkcji wyłaczania pompy paliwa przy instalacji gazowe??? Ja mam coś takiego w swoim bmw. Po przełączanie na gaz odłacza pompę paliwa, wtryski i kilka innych rzeczy z tym związanych. Całkiem fajna sprawa. Przynajmniej nie mam problemu z pompą paliwa. Popytaj i dobrego gazownika
Opublikowano
tzn wiem ze podczas przełaczenia na gaz komputer automatycznie odłancza pompe paliwa ale ja troszke inaczej zrozumialem pytanie najwyrazniej :8)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

Posprawdzaj czy nie ma przebić : cewka,kable to po pierwsze

Po drugie jak koledzy radzą nieszczelności ,cały układ dolotowy sprawdź

Potem posprawdzaj sobie czujniki na wale i wałku, a przepływka hmmm,na odłączonej powinien i tak iść :roll: , i zmierz czujnik przepustnicy.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Udało mi się już zrobić. Winnym za brak obrotów był zerwany wężyk pod kolektorem. Coś z odma związanego. Dziś jade na komputer i zobaczymy co tam w trawie piszczy