Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy proszę o pomoc chodzi mi o to jak zdemontować kierownice 3 ramienną multifunkcyjną,jak pościągać te plastiki w których są przełączniki radia itd,pewnie są na zatrzask albo coś takiego.jeśli ktoś to juz to przerabiał to prosze o jakies podpowiedzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie robiłem tego więc nie odpowiem na 100% ale może Cie naprowadzę. W dziale zrób to sam jest wątek "dołożenie multifunkcji' i tam może być opis jak to rozebrać, a druga sprawa ,wydaje mi się że od spodu kierownicy są otwory i tam mogą być wkręty. Zapewne najpierw trzeba zdemontować poduszkę, może pod nią są wkręty.
Opublikowano

Witam. co do kiery musisz opuścić na regulacji położenia kolumny jak najniżej. obrócic kierownice zeby ramiona ustawily się pionowo. z tyłu masz takie 2 śruby torx, musisz je odkręcić zeby wyciągnąć poduszkę(oczywiście odłącz sobie przęwód masy od akumulatora)jak już odłączysz styki to ustaw kierownicę tak żeby ramiona niej były poziomo.

poluzuj śrube mocującą chyba 16 kluczem, przytrzymaj koło kiery. jak wykręcisz ta śrube to koło powinno zejść.

Opublikowano
Witam w trójramiennej kierownicy poduszki sie nie odkreca torxami ,trzyma sie na dwóch sprężynach płaskim śrubokrętem musisz nacisnąc te sprężyny i poduszke wyciągniesz . Ostatnio przerabiałem temat u siebie . jak wyciągniesz poduszkę to się dostaniesz do tych śrubek trzymających ten plastik.
Opublikowano
Witam w trójramiennej kierownicy poduszki sie nie odkreca torxami

ja mam trójramienna i mam dwa torxy od góry poducha schodzi i potem klucz 16 stka i kiera schodzi z wieloklinu