Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze stacyjka w E46 320d a mianowicie stacyjka załącza wszystkie kontrolki i zapłon ale nie odpala auta , nie ma żadnej reakcji na dalsze przekrecanie kluczyka.
Opublikowano
To raczej bedzie immobilaizer(zabezpieczenie przed kradzieza) nie sama stacyjka,probowales drugim kluczykiem?

Tak jak kolega już powiedział to może być immobilizer, ale może się tez tak dziać jak ktoś za dużo kilometrów wyjeździł na kluczyku serwisowym. Spróbuj z drugim kluczykiem o ile go masz. Dodatkowo możesz odłączyć akumulator tak na 30min. a później go z powrotem podłączyć i sprawdzić, ale nie jestem na 100% pewny czy to w jakiś sposób pomoże w danym przypadku .

Opublikowano
Dzis włączyłem zapłon i od spodu kluczem zetknąłem przewody w rozruszniku i auto odpaliło, a potem to już normalnie z kluczyka pali jak dawniej, nie wiem jaka przyczyna czy może rozrusznik sie zawiesił