Skocz do zawartości

wymiana uszczelki drzwi od str kierowcy ............

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy ktos wie cos na ten temat , czy jest wogole mozliwa wymiana tej uszczelki ? nie chodzi mi o uszczelke na drzwiach tylko ta co jest "na" nadwoziu ( zeby nie bylo nieporozumien) , jak ona jest zamontowana ? , czy trzeba rozbierac tapicerke kolo drzwi ? no i ile kosztuje taka uszczelka ? z wiadomych wzgledow najlepiej oryginalna i nowa (ASO)

drzwi juz mi sie nie zamykaja tak jak wczesniej :( , tzn zaczely klapac , a jak sie przyjzalem to zobaczylem ze uszczelka pekla na zagieciu :cry2: na odcinku okolo 30 cm i przez to zrobila sie bardziej miekka ,

jednym slowem musze ja wymienic tylko nie wiem czy to bedzie takie proste

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Trzeba zdjąć tylko listwę na progu, cała uszczelka jest tylko na wcisk. Schodzi bez problemu.

miło takie cos slyszec a myslalem ze trzeba bedzie rozebrac polowe tapicerki , dzieki ze sie ktos zainteresowal :cool2: , a moze ktos wie ile kosztuje taka uszczelka ?

Opublikowano
Trzeba zdjąć tylko listwę na progu, cała uszczelka jest tylko na wcisk. Schodzi bez problemu.

miło takie cos slyszec a myslalem ze trzeba bedzie rozebrac polowe tapicerki , dzieki ze sie ktos zainteresowal :cool2: , a moze ktos wie ile kosztuje taka uszczelka ?

Wymienialem jakies 2 mies temu w E39, problem dokladnie identyczny -na zaokraglonej krawedzi sie przetarla. Wymiana to bylo dokladnie 15

minut, bo chcialem naprawde starannie ja ulozyc.

Zaplacilem chyba cos kolo 200 PLN w ASO.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
do E34 pewnie bedzie troche tansza :) , mam nadzieje ze w poniedzialek sie z tym uporam , bo mnie to denerwuje , musze je domykac "do konca" bo jak je "puszcze" to slychac takie klap :) mniej wiecej tak jak reka w poduszke :duh: i wszyscy sie patrza kto tak trzaska drzwiami :duh: :lol:
Opublikowano
do E34 pewnie bedzie troche tansza :) , mam nadzieje ze w poniedzialek sie z tym uporam , bo mnie to denerwuje , musze je domykac "do konca" bo jak je "puszcze" to slychac takie klap :) mniej wiecej tak jak reka w poduszke :duh: i wszyscy sie patrza kto tak trzaska drzwiami :duh: :lol:

Te uszczelki dla BMW produkuje Lemforder, to moze jest szansa

ze da rade gdzies znalezc porzadnej jakosci zamiennik w lepszej

cenie? Dla spokoju sumienia sprawdzil bym "generyczne" hurtownie

motoryzacyjne na obecnosc takiej czesci :)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Wymienialem ostatnio u siebie caly komplet :D i zajelo mi to troche wiecej niz 15 min zwlaszcza z przodu gdzie uszczelke troche podchodzi pod deske rozdzielcza.