Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przejechałem dzisiaj parę kilometrów, stanąłem przy sklepie i po powrocie zobaczyłem że świecą mi się kontrolki od przepalonych żarówek z tyłu samochodu. Nie mam pojęcia co mogło się stać. Żarówki wszystkie dobre (lampy, kierunkowskazy, stop wszystko świeci). Odłączenie akululatora też nie pomogło. Może ktoś zna przyczynę?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Postojowe z tyłu masz po 2 żarówy na strone moze któraś się przepaliła ?? A żarówki od tablicy rejestracyjnej ?
Krzysztof
Opublikowano
Właśnie na parkingu sprawdziłem i nie świeci oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Pewnie to przez to. Tylko dlaczego obie naraz nie świecą?
Opublikowano

Witam !

Mam ten sam problem od paru dni, w momencie przekrecenia statyjki dostaje informacje ze prawa tylna żarówka jest spalona...a świeca wszystkie...hmmm

Nie zawsze sie to dzieje, dziwne ! Jesli ktos ma jakas recepte prosze pisac...

Wszystkie styki wygladaja na czyste i nie zaśniedziałe !

POZDRAWIAM

Opublikowano
Witam! Miałem to samo, problemem okazał się upalony pin od masy w kostce tylnej lampy. Po wlutowaniu nowej masy problem już się nie powtórzył :) Powodzenia
Opublikowano
Nic upalonego nie widziałem ale dla pewnosci dokładnie oczysciłem styki wszystkich MAS które sa przykrecone do karoseri w bagazniku jakies 40cm nad akumulatorem...Jak narazie wszystko ok. zobaczymy co bedzie dalej !
Opublikowano

Z reguly po prostu masa gdzies nawala

Wyjac wszystkie zarowki i przeczyscic styki,przeczyscic polaczenia masowe na bude.

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie na parkingu sprawdziłem i nie świeci oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Pewnie to przez to. Tylko dlaczego obie naraz nie świecą?

Jesli masz jedna przepalona zarówke w tablicy rejestracyjnej kontrolka Ci sie nie zapali. Zapala sie dopiero wtedy gdy przepala sie dwie zarówki dlatego nie zauwazyłes tego predzej i teraz myslisz ze spaliły sie obydwie na raz.

Pozdrawiam

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii