Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mozna mniej wiecej sprawdzic przebieg - bardzo rzadko ktos tam grzebie - a wiekszosc zegarmistrzow nawet nie wie, ze cos takiego istnieje -

liczbe wlaczen swiecenia swiatla stopu nalezy podzielic w manualu przez 1,7 a w automacie przez 2,0 (ta informacje zdobylem od specjalistow - podobno jedno aut mialo 2mln wlaczen i przebieg 180 tys km) i wyjdzie w 99% procentach prawdziwy przebieg z tolerancja 5%. osobiscie sprawdzalem 3 auta i sie zgadza z tolerancja 5%.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mozna mniej wiecej sprawdzic przebieg - bardzo rzadko ktos tam grzebie - a wiekszosc zegarmistrzow nawet nie wie, ze cos takiego istnieje -

liczbe wlaczen swiecenia swiatla stopu nalezy podzielic w manualu przez 1,7 a w automacie przez 2,0 (ta informacje zdobylem od specjalistow - podobno jedno aut mialo 2mln wlaczen i przebieg 180 tys km) i wyjdzie w 99% procentach prawdziwy przebieg z tolerancja 5%. osobiscie sprawdzalem 3 auta i sie zgadza z tolerancja 5%.

To troche jak wrozenie z fusow. Co za roznica jaki przebieg masz jezeli auto sprawny i serwisowane. Owszem jezlei kupuje sie auto 5 letnie za cenne 10 letniego to odrazu lepiej nie sprawdzac :norty:

Opublikowano

podalem ten wpolczynnik pogladowo - mozna by zrobic tabele przebieg/ liczba wcisnien stopu. ciekawe co wyjdzie.

oczywiscie przy autach z przebiegami powyzej 300 tys km jest wazniejszy stan techniczny (turbo, wtryski) szczegolnie w dieslach

Opublikowano

hunter

Teraz mam 320dA 320000 wciśnień stopu i przebieg 275000 prawdziwy!!!!

ja mam troche wiecej i 180 tys na budziku (60 tys km rocznie), z tego wynika ze masz mniej niz 150 tys km - ile masz motogodzin?

z twojej poprzedniej fury bylo 475 000 i cos kolo 140tys km? -nie pamietam dobrze. teraz mam kiepski garaz i jezdzac po miescie to mam na 1 km okolo 20 wcisnien stopu, notomiast na autobahnie czasami jade 100km i nawet stopu nie dotykam.

p.s.

hunter, czas sztrucle zmienic: ty zmieniles, m330d zmienia i inni, a ja jak ta sierota znowu szukam i wybrzydzam. :cry2:

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj był kolega u mnie podłaczylismy kompa i miał ponad 1 mln właczeń stopu dokładnie 1 025 000 za głowe sie złapałem przebieg na liczniku coś koło 250 tys km Benzynka 1,9
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj był kolega u mnie podłaczylismy kompa i miał ponad 1 mln właczeń stopu dokładnie 1 025 000 za głowe sie złapałem przebieg na liczniku coś koło 250 tys km Benzynka 1,9

Pewnie starszy Pan do kościoła na hamulcu jeździł :mrgreen:

Opublikowano

Tak dla przykladu podziele sie moim przypadkiem:

Autko mam z pewnym przebiegiem zaznaczam :norty:

228000 nacisniec a przebieg 65420 mil czyli 105260km

po obliczniach wychodzi ze:

134117 -- przeliczenia wedlug nacisniecia stop

105260 -- przebieg

Czyli wniosek taki ze roznica ~ 30 tys km

Cos da sie z tego wyniesc naprzyklad jak ktos cofna licznik o 100 czy 200 tys :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak dla przykladu podziele sie moim przypadkiem:

Autko mam z pewnym przebiegiem zaznaczam :norty:

228000 nacisniec a przebieg 65420 mil czyli 105260km

po obliczniach wychodzi ze:

134117 -- przeliczenia wedlug nacisniecia stop

105260 -- przebieg

Czyli wniosek taki ze roznica ~ 30 tys km

Cos da sie z tego wyniesc naprzyklad jak ktos cofna licznik o 100 czy 200 tys :twisted:

Dasz rady jedynie ocenic styl jazdy kierowcy. Ale jak wartosc jest w milonach a auto ma 100 tys przebiegu to i tak nie warto sie autem interesowac.

Opublikowano
Znalazłem w inpie w module świateł ile czasu świeciły poszczególne żarówki i ile razy był stop wciśnięty.

czyli licząc z umieszczonego wyżej scrina wygląda to tak? :

475500/1,7 = 279750km taki mniej więcej powinien być przebieg?

A druga sprawa to przed chwilą podłączyłem kąpa i u mnie tego niema :((( w E39 niema czasu pracy świateł :(((

Opublikowano
według moich światełek samochód ma ok. 260 tyś., w rzeczywistości ma 235 tyś. czyli dzielnik 1,7 można uznać za poglądowy ale nie dokładny.
Opublikowano
według moich światełek samochód ma ok. 260 tyś., w rzeczywistości ma 235 tyś. czyli dzielnik 1,7 można uznać za poglądowy ale nie dokładny.

Mi ze świateł wyszło 150 a mam 124 tys. więc różnica jest podoba.

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Znalazłem w inpie w module świateł ile czasu świeciły poszczególne żarówki i ile razy był stop wciśnięty.

A druga sprawa to przed chwilą podłączyłem kąpa i u mnie tego niema :((( w E39 niema czasu pracy świateł :(((

Też dziś podłączałem e39 i nie znalazłem tego

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A u mnie się to nie zgadza...

Auto ma pewny przebieg (kupione w polskim salonie, jestem jego drugim właścicielem), przebieg 132kkm a wciśnień ponad 450 tysięcy.. :D

Ale moja żona jeździ do pracy stojąc przez 30 minut w korku i tam cały czas gaz-stop, gaz-stop....

Pozdrawiam,

Piotr

http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://img837.imageshack.us/img837/6369/aaaaaxy.jpg

Przebieg potwierdzony w ASO 305tys, skrzynia automat, wiec 467300/2= 233tys

Co może się zgadzać bo auto większość życia widziało tylko autostrady.

Ciekawi mnie tylko ta różnica pomiędzy czasem świecenia świateł mijania, skąd to się mogło wziąć ?

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A tu moje światełka

http://img213.imageshack.us/img213/2112/wiata.th.png

Przebieg 220 tyś

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii