Skocz do zawartości

Czujnik temp wtrysku paliwa oraz filtr par paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcialbym podpytac gdzie znajduje sie czujnik temperatury wtrysku czy wtryskiwanego paliwa bo dokladnie nie podslyszalem, silnik m52

Interesuja mnie jeszcze Wasze opinie odnosnie filtra par paliwa, czy jesli jest pekniety to auto bedzie pracowalo normalnie czy bedzie gaslo

Pozdro

Opublikowano
o czujniku temperatury wtrysku czy paliwa nic mi nie wiadomo, natomiast jeśli masz pęknięty filtr paliwa to powinna benzyna wyciekać, ponieważ ciśnienie masz w układzie zaczynając od pompy paliwa która jest w baku
Opublikowano
o czujniku temperatury wtrysku czy paliwa nic mi nie wiadomo, natomiast jeśli masz pęknięty filtr paliwa to powinna benzyna wyciekać, ponieważ ciśnienie masz w układzie zaczynając od pompy paliwa która jest w baku

Chodzilo o filtr par (oparow) paliwa czyli pochlaniacz z weglem aktywnym.

Jego rozszczelnienie w zasadzie nie powinno miec wplywu na prace silnika

poza momentami kiedy jest oprozniany do kolektora dolotowego. Ale rowniez nie powinno miec to objawu w postaci gasniecia.

W M52 nie ma zadnego czujnika temperatury paliwa.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl