Skocz do zawartości

<t>Czy zawsze zapinasz pasy?</t>  

61 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy da się wyłączyć kompem te "plumkanie" od pasów... Tylko proszę o rzeczową opinie, a nie porady typu, ZAPNIJ PASY! :)

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Witam :)

Bo zapinaj pasy i już. :D :cool2:

Może dlatego zapinam bo mnie te plumkanie tego nauczyło :lol: BMW to już trzecie autko z tym upierdliwym ustrojstwem,w pierwszym dało się to wyciszyć wciskając czerwony zatrzask przy zapięciu, w dwóch pozostałych nie. :( Miałem wybór, zżyć się z plumkaniem albo zapinać.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja polecam zrobic tak jak mój znaomy tzn. kupić na allegro, albo szrocie pasy i wyjąć z nich końcówkę , którą wepniesz w swoim aucie w miejce gdzie się zapina pasy i po kłopocie
Opublikowano
z reguły też zapinam pasy, ale czasami jeżdżę krótkie odcinki i mi się nie chce... Wiem, że napiszecie, że nawet na krótkich odcinkach mogę mieć wypadek, ale to biorę na siebie... :) zastanawiałem się czy można to ustrojstwo wyłączyć komputerem.

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano (edytowane)

mozna :8)

podczas updatowania softu zaproponowal mi to mechanik wiec nie wiem czy obejdzie sie bez wgrywania calosci od nowa (u mnie przy okazji odblokowano mp3)

Edytowane przez maciekk
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja sobie z mojego VW T4 uwalilem ten element z pasow i woze w e60 . Jak cos to wsadzam jak jade kawalek i mi nie pika : ) Pasuje idealnie

Pomysł mi dał nasz kolega ZUQ :)

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
da się to wyłączyć i nie trzeba wgrywać softu na nowo.. wyłączyć mozna jedynie kompem serwisowym bmw wiec ASO lub ktoś kto dysponuje takim sprzetem. ja sobie wyłączyłem. w e60 nie przestaje plumkac po 30 sek. trwa to przynajmniej 3 minuty (dokładnie nie wiem) bo już nie plumka. Co do wpinania samych koncówek to nie polecam.
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
tak myśląc zdroworozsądkowo to zapewne poświęciliście Panowie w sumie więcej czasu na walkę z plumkaniem, aniżeli zajęłoby Wam zapinanie i odpinanie tego pasa do końca eksploatacji samochodu... zakładając, że zapięcie pasa trwa 1s, a na szukanie programu, grzebanie w necie itp. poświęciliście 1h wystarczyłoby Wam to na 3600 zapięć pasa...przy okazji narażając swoje bezpieczeństwo ... to jest odwaga :D:D

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Ciekaw jestem czy wszyscy koledzy którzy tak negatywnie odnoszą się do jeżdżących bez pasów, sami przestrzegają np. ograniczeń prędkości i jeżdżą 50, 90 i 130 km/h? Chyba nie, więc darujcie sobie panowie te uwagi typu "zapinaj pasy i nie narażaj siebie i innych" itp. Bez obłudy ;)
Opublikowano
przy okazji policja jadąca z tyłu będzie widziała, że masz pas zapięty i Cię nie zatrzyma za jego brak :cool2:
Opublikowano
Ciekaw jestem czy wszyscy koledzy którzy tak negatywnie odnoszą się do jeżdżących bez pasów, sami przestrzegają np. ograniczeń prędkości i jeżdżą 50, 90 i 130 km/h? Chyba nie, więc darujcie sobie panowie te uwagi typu "zapinaj pasy i nie narażaj siebie i innych" itp. Bez obłudy ;)

temat jest o zapinaniu pasów, a nie o przekraczaniu prędkości.

Hmmmm
Opublikowano

Tak? W takim razie Twoja wypowiedź:

ogólnie to takie posty są "debilne". Zapnij pasy i nie narazaj siebie i budzetu panstwa...

też chyba nie jest na temat? Pytanie było o możliwość wyłączenia "plumkania" a nie o to czy takie posty są debilne i czy pasy należy zapinać czy nie. Więc nie odwracaj kota ogonem.

Opublikowano
Tak? W takim razie Twoja wypowiedź:

ogólnie to takie posty są "debilne". Zapnij pasy i nie narazaj siebie i budzetu panstwa...

też chyba nie jest na temat? Pytanie było o możliwość wyłączenia "plumkania" a nie o to czy takie posty są debilne i czy pasy należy zapinać czy nie. Więc nie odwracaj kota ogonem.

Chodzi o przekaz - to tak jakby autor zapytał na forum jak otworzyć auto i odpalić bez kluczyka.

Pewnie można wyłączyć "plumkanie" od pasów tylko po co?

Hmmmm
Opublikowano
Zapewne zbyt głupi jestem aby ten głęboki przekaz zrozumieć. A wyłączyć chce pewnie po to, że jak ma ochotę jeździć bez pasów, to żeby mu nie "plumkało".
Opublikowano

a po to ze np kobieta zaszla w ciaze i nie moze zapinac pasow... ;) pierwszy przyklad ;)

drugi przyklad taki ze ktos ma chory kregoslup i nie moze wykonywac takich ruchow... zaswiadczenie od lekarza...

podawac nastepne ? bez sensu...

TEMAT BYŁ CZY DA SIE WYŁĄCZYĆ, WIĘC MÓWIĘ, ŻE DA SIĘ ...

Progman lub NCS i po krzyku... trzeba jechac do kogos kto ma odpowiedni soft i kompa !! Taka recepta...

PS. wydaje mi sie ze temat jest do zamkniecia juz bo bezsensowne historie się tworzą....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawostka...

Na niektorych drogach w Skandynawii jazda w pasach jest zakazana :D i policja wlepia mandaty tym co maja zapiete

Beste Maschine der Welt