Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW e34 520 129KM rok 1990 w mieście spala mi około 18 litrów gazu czy to normalne , czytając posty innych uzytkowników myślęże jest coś nie tak. Nie mam ciężkiej nogi i jeżdzę spokojnie. Moze mi coś doradzicie aby mój wozik nie chciał tyle pić 8)
Opublikowano
Moje E34 z silnikiem M20 i automatyczną skrzynią paliło w mieście 17 a w trasie nie schodziło poniżej 14,5 litra gazu/100km wiąc jak masz w manualu to powinno trochę mniej palić.
Opublikowano
Tak mam E34 w manualu i tyle mi smali mam instalację gazową Elpigaz moze ktoś ma programik obsługujący sterownik NICOALUS to bym se może coś zmniejszył z tym gazem
Opublikowano
Tak mam E34 w manualu i tyle mi smali mam instalację gazową Elpigaz moze ktoś ma programik obsługujący sterownik NICOALUS to bym se może coś zmniejszył z tym gazem

dużo softu jest tu do gazu i nie tylko: http://members.lycos.co.uk/eobd/

Ma ktos moze instalacje z komputerkiem Autronic AL700 II gen. w silniku m50, bo mi w mieście tez dużo pali 17 litrow gazu, wydaje mi sie ze za duzo powinien z 1,5l mniej chyba, nie wiem jeszce jak na trasie ze spalaniem.

pozdr.

Lukasz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M20B20 palił mi na trasie 9l PB, a w mieście około 11l PB, więc Twoje spalanie LPG jest STANOWCZO za wysokie jak na ten silniczek.
Kai
Opublikowano

moje byle 320 palilo w miescie do 15 gazu na trasie nigdy mniej niz 11 - jezdzilem tak srednio spokojnie - ale to bylo E30 ty masz E34 wiec mysle ze to spalanie jest ok - 129km na takiego wola jak E34 to stanowczo za malo - jeszcze brak momentu w silniku m20b20 powoduje ze trzeba go krecic wysoko - a wtedy pali duuuuzo za duuuuzzo :)

Pozdrawiam

P.S. Spalanie w m20 bardzo mocno zalezy od kondycji silnika - sprawdz kompresje w garach...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Ja skolei mam M20B25 i w trasie LPG paliła n a starym reduktorze 9-10l w mieście 13-15. Teraz mam nowy reduktor i jeszcze nie wiem ile teraz mi spala. To co podałem wyżej jest potwierdzone z tym co gaziarze mi mówili. Te silniki tyle powinny palić. Jak pali więcej to albo od ciężkeij nogi albo źle wyregulowanej instalki. Dodam tylko jeszcze że mam instalke I generacji. :cool2:
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
525i pali mniej niż 520 i tego sie nie zmieni chyba że obie strony depczą.. 525 i ma większą moc i łątwiej silnik pracuje ponadto jest bardziej elastyczny... co skutecznie zmniejsza spalanie mi na trasie pali 10 L gazu... a w miescie nei chce i sie mierzyć ale chyba n zbiorniku 60 L 400 km zrobiłem czy jakoś tak :)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
TO zurzycie gazu niestety jest normalne , przejechalem na taxi 170 tys na takim silniku probowalem wszystkiego a palil 17-19 w miescie trasa 12.
Opublikowano
Ja mam 525 m20 i mi pali od 15do 18 litrów gazu w mieście i poniżej 12 litrów w trasie nie schodzi.

U mnie jest podobnie... ale jak ktoś zna lekarstwo to z miłą chęcią poeksperymentuję :cool2:

Opublikowano
to prawda moj pali 15 l gazu,czyli przejezdzam na 45 l gazu 300km niekiedy uda mi sie 330 ale to rzadko mam ciezka noge tak juz musi byc
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano
Ja mam 525 m20 i mi pali od 15do 18 litrów gazu w mieście i poniżej 12 litrów w trasie nie schodzi.

U mnie jest podobnie... ale jak ktoś zna lekarstwo to z miłą chęcią poeksperymentuję :cool2:

U mnie takie samo spalanie i chyba te silniki tak palą. :(

Opublikowano

Ja mam swoją BMW od nie dawna , ale na wakacyjnych urlopowych trasach ,średnie spalanie w trasie wyszło mi jakies 10.5 litra gazu ( ale to nie jazda).

Zeby normalnie jechać trzeba lekko depnąc i wtedy wychodzi mi jakieś 11- 12 litrów LPG.

Natomiast co do jazdy w mieście....mniej jak 15 litrów LPG mi jeszcze nie wyszło, a górnej granicy wole nie zanć :lol:

Opublikowano

Ja jeżdze tylko na Pb (ale juz niedługo przy tych cenach :( ) i spalanie mam dokładnie takie jak mówi instrukcja, tzn: miasto 13,7l, trasa 9,2l przy 120km/h, jak jeżdze spokojnie i korzystam z obwodnic, a nie cały czas 1,2,3 stop to ok 11l w miejskiej jeździe, no ale jak depnę po centrum to wychodzi 20l :roll2:

Niestety konstrukcja tego silnika to 76'r :jawdrop: więc nie można liczyć, że będzie oszczędny i dynamiczny.

Teraz mam tylko wspomnienia..... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19333