Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników.

Mam pytanie dotyczące wspomagania w e87 przy większych predkościach.

Z tego co wyczytałem w necie dowiedziałem się, że siła wspomagania maleje wraz ze wzrostem prędkości.

Mam problem, otóż odebrałem samochód z warsztatu ( samochód po zderzeniu, wymienione zawieszenie przednie, tylne, maglownica ...)

i ogólnie jestem zadowolony.

Zbieżność, geometria ustawiona, wspomaganie na postoju chodzi miodzio, przy prędkosciach do 60-80km też jest ok, ale gdy jedzie sie szybciej mam wrazenie jak bym się siłował z kierownicą. jedną ręką trudno zmienić tor ruchu, trzeba użyć 2 rąk.

Samochód jest dla żony i jej odczucia były podobne. Jeździłem 318, i tam wspomaganie miało taką samą siłę przez całą skalę prędkości.

Proszę o odpowiedź, czy to normalne zjawisko.

Jeżeli nie, to prosze o podpowiedź co może jeszcze szwankować.

Komputer serwisowy nie pokazał żadnego błędu wspomagania.

nie wiem czy to istotne ale mam na razie załozone 3 opony run flat i jedną zwykłą. (nie zdążyłem jeszcze wymienić).

czy to może mieć wpływ.

Licze na pomoc forumowiczów.

Opublikowano

oj nie, nawet przy BARDZO wiekszych predkosciach wspomaganie jest idealne, takie jak powinno byc. wiecej niestety nie pomoge

pepe

Opublikowano

1.Absolutnie jedną ręką powinienes móc spokojnie sterować,i to bez wysiłku-zatem cos jest "nie tak".

2.Oczywiście,że ma znaczenie jakie są opony na jednej osi-jesli masz rózne to auto nie będzie sie prowadziło tak jak powinno (może ściagać),ale akurat na wspomaganie nie powinno to mieć aż takiego wpływu jak piszesz.

Jestem ciekawy jak potoczy się Twoja sprawa,napisz jak rozwiążesz problem.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
... jeżeli auto jest żony ,..... a jej ... nie lubisz?! ...to zostaw tak jak jest :-)))) .. a tak na serio - to masz problem (bałbym się kupować takie auto po takim dzwonie)
Opublikowano

Witam.

Okazało się, że wadliwa jest maglownica. oryginalna była zepsuta więc kupiłem na allegro uzywaną.

Ta okazała sie również zepsuta. Ponieważ cześc tą kupowałem jakies 2 miesiące temu, trudno mi domagać sie zwrotu kasy.

Faktycznie dzwon był, ale co poradzić.

Chetnie ją sprzedam w okazyjnej cenie. Mam juz nastepną na oku.

Jest ktoś chętny.