Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !!

Chciałem uzyskać pomoc od kolegow którzy zajmuja sie diagnostyką na programie INPA prosił bym o przetłumaczenie wszytkich pozycji w opcji old models - e36 - Body

http://images38.fotosik.pl/177/cdc863631407dd66m.jpg

Bo u mnie angielski na poziamie bardzo niskia a jak probowałem tłumaczyc przez translator to cuda mi tam wychodziły wiec jak zawsze licze na wasza pomoc z gory wielkie dzieki.

Edytowane przez bobo23
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

airbag - to chyba wiadomo o co chodzi

Seat occupation detection - czujnik tzw mata pasażera znajduje się w przednim fotelu pasażera i aktywuje lub dezaktywuje poduszkę powietrzną w zależności czy ktoś siedzi (podsuszka aktywna) lub gdy nie ma nikogo (poduszka nieaktywna)

EWS - immobilizer

on board computer BC5 - rozszerzona wersja komputera pokładowego

on board computer /clock/uhr/BCe36 - podstawowy mały komp ze wskazaniem daty godziny i temp. zewnętrznej

DWA 4 - fabryczny alarm bmw

CVM - składany miękki dach (cabrio)

remote control - sterowanie zdalne

IHKA - automatyczna klima (climatronic)

IHKR - klima manualna

instrument cluster - licznik

PDC - czujnik parkowania

Cruise control CR2 - kontrola trakcji

thermal oli level sensor TOENS - czujnik temperatury i poziomu oleju

Zke 4 - moduł elektryki wnętrza auta

ZV36 - moduł centralnego zamka

to by było na tyle

oczywiście nie każde e 36 posiada te modułu wszystko zależny od roku i wersji wyposażenia , życzeń klienta itp

jeśli posiadasz inpę z instalatorem 9.0.7 czyli tę starszą możesz w testach specjalnych zeskanować całe auto a inpa sama znajdzie moduły jakie posiadasz i zrobi ich diagnozę

Opublikowano

Ok wielkie dzieki dla Ciebie Sebek!!!!

Jestem szczęsliwym posiadaczem fejsu ADS od nerwusa ,Inpe tez zainstalowałem z linku od niego to jest chyba wersja 4.4.7 nie mogłem nigdzie znalesc nowszej pełnej wersji do pobrania

Diagnozuje swoja e36 18is z 92 roku i nie moge sie połaczyc z wielona sterownikami np: Instrument cluster niby sie łaczy ale niec nie moge zrobic anie skasowac inspekcji ani nawet licznika dziennego cały czas wyskakuje mi bład

http://images39.fotosik.pl/178/793f46597ddec29fm.jpg

nie mam pojecia co zle robie ,moze cos zle zainstalowałem...? :( Aha jeszcze powiec Ci ze jestem poczatkujacy ,mozna powiedziec ze raczkuje. Wdzieczny Ci bede za pomoc i moze pomoge w innej dziedzinie mechaniki...

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Sebek2407 moge pisac do Ciebie na PW ? nie chciał bym zaśmiecać forum moimi błachymi pytaniami :(
Opublikowano

czy po instalacji inpy uruchomiłeś zgodnie z opisem adssetup z lokalizacji C:\edibas\hardware?? czy do lokalizacji C:\edibas\bin wkleiłeś plik z linków nerwusa ediabas.ini

jeśli masz kabel na ads do portu com to zobacz przełącz przełącznik w pozycję ds2only i zobacz czy się skomunikuje

jeśli to nie poskutkuje to jest jeszcze w pakiecie inpy programik tool32 poszukaj go odpal i żeby zrobić diagnozę dajesz na "file" i load sgbd, group file odpali się okienko i szukasz pliku sterownika o nazwie dla motoru m 42 DM173K20.PRG(podobnie dla innych modułów np.kombi36.PRG to zegary) klikasz i odpali ci się kilka okienek w okienku o nazwie selekt job dajesz sobie fs_lesen klikasz 2 x i odpala diagnozę silnika fs_loeschen to kasowanie błedów reszta funkcji w okienku Jobs zgodnie ze znaczeniem niestety po niemiecku ale ze słownikiem da się to ogarnać

jeśli jednak to nie poskutkuje to pozostaje ci zainstalowanie easydis v 44 on napewno ugryzie całą twoją e36

Opublikowano

Dodam jeszcze ze przed chwila chcialem sprawdzic takowa 318is z 94roku i inpa 5.0.2 nie polaczylem sie z silnikiem nawet :mad2: .

Czas zassac ta 4.4.7.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Piotres własnie mam tez ten sam problem tylko ze umnie nie widzi engine ale body czyta ładnie a ja mam ta starsza wersje inpy z linku od Nerwusa

Kolega sebek 2407 powiedzał mi jak łaczyc sie ze sterownikiem silnika poprzez EDIABAStool32 (zaco wielkie dzieki) i tez nic nie widzi.... juz sam niewiem co jest grane :(