Skocz do zawartości

Kuleje na zimnym silniku, nie przepala paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W moim Compacie M43 B16 nie da się jechać na zimnym silniku,strasznie szarpie, dławi się a na wolnych obrotach kuleje i czuć zapach nieprzepalonego paliwa. Jak się rozgrzeje to jest malina nie ma problemu. Od czego zacząć sonda lambda, krokowy, świece? Co może być :?:
Opublikowano

Od podpięcia pod komputer bym zaczął.

Może nic nie należy robić, tylko błąd jakiś skasować wystarczy.

A co do objawów - sonda lambda, stare świece, kable wysokiego napięcia, czujnik położenia wału - to tylko spekulacje :)

[edit]

Zapomniałbym - przepływomierz też może być :)

[/edit]

Opublikowano
Napisz coś dokładniej. Kiedy to się zaczęło, jak - samo z siebie, czy po np. kałuży? Coś grzebałeś przy aucie i poszło małe zwarcie? ;) W tej chwili to może być coś z sondą, kablami wn, itd.
Opublikowano
Witam, u mnie ten sam problem tylko że mam 1,8 M43, przewody i swiece wymienione, bledu zadnego nie ma. Jezeli byłby to czujnik temp to komputer znajdzie że ma błąd?
Opublikowano
Witam, u mnie ten sam problem tylko że mam 1,8 M43, przewody i swiece wymienione, bledu zadnego nie ma. Jezeli byłby to czujnik temp to komputer znajdzie że ma błąd?

nie koniecznie ,dopóki działa to komp może to traktować że wszystko jest ok.

Opublikowano
Kolego Emir zakupiłem ten czujnik i chcialbym go wymienić czy znasz kogoś kto zrobi to dobrze i w miare tanio? Sam bym to zrobil ale brak narzędzi. Uszczelki od dolotu trzeba wymienic?
Opublikowano

mam inny silnik ale nie wydaje mi się aby trzeba zdjąć dolot

podjedż może na Burakowską 14 tam robią bmw i mają kompa

a nie jest to jakaś trudna sprawa

tel 022 353 88 58 albo końcówka 59