Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jak w temacie wczoraj otwierając drzwi urwala mi się klamka od strony kierowcy,co trzeba zrobić aby ja wymienić i podczas jej wkładania czegoś w niej nie ułamać,oraz jak założyć tą blaszke żeby zazębiała się za klamke poprostu prosze o rade jak to zrobnić żeby wszystko bylo OK.Pozdrawiam
Opublikowano

Witam wszystkich.Pokażę wam jak wymienić klamkę z opisu bez specjalnych narzędzi BMW o numerach 513203.513201.A więc trzeba zdjąć boczek drzwi,odkręcić boczną poduszkę powietrzną(nie musiałem odłączać kabla) odkleić materiał ochronny(nie za dużo,tylko tyle ile trzeba)I przez małe okienko ukarze nam się klamka.Na pierwszym zdjęciu jest pokazane czerwoną strzałką z napisem ODGIąć i tak trzeba zrobić,mała strzałką na rysunku drugim pokazane jest w którą stronę trzeba przesunąć zabezpieczenie.Po przesunięciu zabezpieczenia do końca,klamka powinna wyjść.Po wymianie trzeba pamiętać o dogięciu języczka z rysunku pierwszego.Jak widać na rysunku przy pomocy narzędzi BMW niby da się to zrobić bez ściągania tapicerki.

http://img102.imageshack.us/img102/3039/obraz001ol8.jpg

dodam jeszcze, że aby włożyć klamkę i nie gimnastykować się przy tym opuśćcie szybe do połowy i wejdzie jak w masełko.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego mam prozbe mógłbyś podać strone nr 350 bo bardziej mnie interesuje Wymontowanie i zamontowanie zewnętrznej klamki drzwi a na strnie 349 niema wszystkiego.Wielkie dzięki.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
a ja mam taki problem. Oczywiscie ulamala mi sie klamka zewnetrzna od kierowcy i niestety kupilem klamke ale okazalo sie ze jest ona z anglika. Jest to klamka ktora pasuje do lewych przednich drzwi ale jest bez dziury na zamek. czy mozna wywiercic w niej dziure na ten zamek, robil to ktos??
Opublikowano
a ja mam taki problem. Oczywiscie ulamala mi sie klamka zewnetrzna od kierowcy i niestety kupilem klamke ale okazalo sie ze jest ona z anglika. Jest to klamka ktora pasuje do lewych przednich drzwi ale jest bez dziury na zamek. czy mozna wywiercic w niej dziure na ten zamek, robil to ktos??

teraz trzeba na wszystko uważać czy nie z Anglika , kupujesz podłokietnik jest inny , kupujesz lampy inne , klamka inna ........

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Podepnę się pod temat, bo też mam pytanie:

Czy drzwi przednie lewe z "anglika" będą pasować idealnie do e46 w wersji LHD (europejskiej) ?

Potrzebuję same gołe drzwi, zostały wgniecione, ale nie opłaca się tego robić. Poza tym wszystko sprawne, listwa, klamka, szyba itd nieruszone.

Jak wygląda sprawa z przełożeniem mojej klamki i zamka do drzwi z anglika, będzie jakiś problem, czy raczej plug&play?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti