Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z kontrolką ręcznego, po zaciągnięciu nie świeci. Jak odkręce korek z zbiorniczka płynu hamulcowego to zaświeci się jak zaciągne ręczny nie. Dodam że włącznik przy ręcznym jest ok - idzie masa na kabelek Proszę o pomoc.
Opublikowano
Witam.Mam problem z kontrolką ręcznego, po zaciągnięciu nie świeci. Jak odkręce korek z zbiorniczka płynu hamulcowego to zaświeci się jak zaciągne ręczny nie. Dodam że włącznik przy ręcznym jest ok - idzie masa na kabelek Proszę o pomoc.

Kolego ale masz trzy kontrolki, od ręcznego (P), od niskiego stanu płynu hamulcowego (!), oraz od zużycia klocków (o). I tam która zaświeca Ci się po odkręceniu pokrywki od zbiorniczka wyrównawczego to zupełnie inna bajka. Tam masz na włączniku kontrolki jakąś regulacje z tego co pamiętam (choć jeśli świeciła i nagle przestała to raczej on się nie przestawił), druga opcja bardziej prawdopodobna to to że po prostu przepaliła Ci się żarówka od kontrolki i trzeba ją wymienić.

Opublikowano
Kurcze zgłupiałem jeżdze tym autem dwa lata i jestem przekonany że lampka (!) jest od płynu hamulcowego i ręcznego ale teraz patrze w instrukcji i faktycznie jest jeszcze (P) to czyli (P) jest od ręcznego ? bo z tego co pamiętam zawsze zapalała mi się ta (!) jak zaciągałem ręczny.
Opublikowano
Albo Ci się zdawało że się (!) zapalało albo masz jakiś cyrk w instalacji, zegarach narobiony, ma się (P) świecić na ręcznym. Wymień żarówkę i powiedz czy pomogło.