Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisałem już w temacie 'co sądzicie...'. Jestem po oględzinach auta pod wzgl. mech. i mam parę pytań. Mianowicie czy możliwe jest żeby w m70 działało tylko 8 cylindrów? Właściciel twierdzi że silnik jest sprawny w pełni, a działa na zasadzie takiej że 12 cylindrów pracuje tylko przy wyższych obrotach/prędkości, a normalnie na postoju i niższych obrotach używa tylko 8 cylindrów. Kolejna sprawa to sonda lambda, a konkretnie jej brak. Właściciel twierdzi że kosztuje ona ~200 zł (sprawdzałem allegro boscha 280 zł) i jest cały problem z głowy ? Od znajomego słyszałem że taka oto sondka może być konkretnym obciążeniem dla kieszeni, gdyż problem sprawia dopiero instalacja komputerowa tej sondy tj. wgranie oprogramowania i odinstalowanie z niego starej lambdy. Silnik bez gazu (na postoju), 'buja' obrotami tzn. jest efekt skoku z 500obr/min do 900obr/min i z powrotem na 500obr/min. po wciśnięciu pedału gazu i utrzymywaniu go w stałej pozycji obroty się utrzymują i nie skaczą w dół i górę. Proszę o porady, dodam że to pierwszy mój v12 i do tego pierwsze bmw 7 jakie chcę mieć, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi.

Przecież widzisz że są utworzone subfora to dlaczego tam nie piszesz tylko tutaj ?

Przeniosłem temat. Następnym razie będzie ostrzeżenie.MOD

Opublikowano
Moja rada?...daj sobie na luz z tym autem i poszukaj czegos w pelni sprawnego.O ile mi wiadomo to E32 750 nie rozlacza cylindrow na biegu jalowym...chyba jest cos takiego w MB W140 600 ale nie jestem pewny.Druga sprawa,jesli gosc pozalowal na sonde a wlasciwie dwie sondy to znaczy,ze nie dbal o auto jak nalezy.Poszukaj czegos innego,acha a jesli chodzi o tak falujace obroty to moze byc uszkodzona przeplywka.Pozdrawiam.
Opublikowano
Wszystko jasne woda w oleju :) ale nie zrażam się bo chcę mieć takie auto, najwyżej poszukam u naszych zachodnich sąsiadów. Dzięki za pomoc