Skocz do zawartości

Brak Mocy 525 Tds Dziwna sprawa Proszę o pomoc !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Bardzo dziekuje za zainteresowanie sie moim problemem

Więc jestem trochę zaskoczony co dzieje sie z moia BMW problem powstał kilka miesięcy temu poprostu sie przycina raz jest moc tak jak zawsze ja miała a nagle sie przycina i tej mocy nie ma to tak jakby miała ze 40 KM słaba jak mucha rozpedzam ja biegami a na wskażniku złużycia paliwa jednostkowego wskazówka dochodzi maks do 12 l na biegach 3 4 5 a na 12 jeszcze sie wkręca wyżej ale nie tak żwawo.

Byłem już u kilku mechaników i opinie są rózne jedni mówią ze to wina pompy jedni ze przepływka ale nie mam jednoznacznej diagnozy i rozmowa wyglada tak "może przepływka ale nie jestem pewien" tak przepływka kosztuje 950zł a okaże sie ze to nie to proszę o pomoc Serdeczne Dziekuje Koledzy BMKOWICZE

Opublikowano

Ja miałem podobne objawy jak mi zaczęła padać pompa progowa - tyle,że w 525D. Do jakiegoś momentu jechał w miarę ok a potem jakby go ktoś przydusił i wrażenie, że spada nawet z obrotów pomimo, że butem coraz bardziej ciśniesz.

Ale czy u Ciebie jest to samo - na 100% tego Ci nie powiem.

Pzdr

Opublikowano

Kwestia - czy w TDSach jest pompa progowa? Tego nie wiem. Ale jeśli jest umiejscowiona tak jak u mnie w 525D to znajduje się w lewym progu mniej więcej na wysokości fotela kierowcy. Tam jest ponoć jakaś część progu, która się odkręca i pompa jest już widoczna.

Ale jak mówię - niech wypowie się ktoś, kto dobrze zna lub miał TDSa bo nie wiem czy w nich ta pompa progowa była czy miały one inaczej to rozwiązane.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam mam jeszcze raz Może ktoś w TDSie miał taki przypadek może mi coś doradzi od czego zacząć powiem tak tam gdzie byłem u elektronika mówił mi ze nie moze zdjagnozowac co sie dzieje Dziekuje z góry TDSowiczom dziekuję
Opublikowano
Witam serdecznie powstały nowe fakty dzwoniłem do pewnego mechanika i powiedział mi ze to moze być zawór upustowy na turbinie i należy go wyczyścic czy to może być ta przyczyna takich objawów i czy mozecie mi powiedziec jak sie do tego czyszczenia zabrać Pozdrawiam
Opublikowano

Kolego odpowiedź jest prosta.

Mieszkasz w tarnowie więc nie daleko masz do Rajbrotu, tam są goście co znają e39 i disle na wylot.

Polecam ci szczerze ja miałem problem ze swoim i to duży możesz poczytać moje posty i się dowiesz.

Zadzwoń 501203456 i się umów na oględiny nie są tani ale konkretni.

W środku wygląda lepiej niż na zewnątrz, jeździ lepiej niż wygląda w środku. BMW

http://www.motostat.pl/user_images/7193/icon1.png

Opublikowano
Witam.Mi równiez TDS przerywa ale tak na sekunde lub dwie.Czasami jak dam mu ognia to wyglada tak jakbym puścił gaz i znowu dodał.Moim zdaniem sprawa tkwi w sterowaniu turbiną,ale jeszcze tego nie rozgryzłem i nie mam czasu się zabrać.A jeśli chodzi o pompe progowa to w TDSach takowej nie ma (przynajmniej u mnie 98rok Touring). . . Jak zrobisz to daj znaka co i jak . . .
Opublikowano

jak kiedys miałem disla i tez tracił mocv znaczy na mu w pedal a on zamulony odpuszczałem i raz jeszcze w prdal i szedł,

wymieniłem filtr paliwa i było ok wiem ze w dislu trzaba to robic czesciej :)

Opublikowano
Mam takie spadki mocy i okazalo sie, że wyszly 2 bledy na kompie: urządzenie dawkowania paliwa (nastawnik) i zawór regulacja ciśnienia doładowania. Pompę zrobiłem, ale za chwilowe braki mocy odpowiada własnie ten zawór, steruje on pracą turbiny. Teraz muszę z nim powalczyć.