Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Otoz gdy odpalam auto na zimnym i przygazuje do 2000 tys obr i puszcze to obroty spadaja az ponizej 500 a silnik sie jakos ratuje przed zgasnieciem i chodzi dalej. Gorzej jest podczas jazdy, chce jezdzic ekonomicznie wiec tylko do 2000 tys. jak zmieniam bieg to auto juz po zmianie bbiegu i wcisnieciu gazu zaczyna sie dlawic, tzn. jest pedal gazu do konca a samochod zwalnia silnikiem i dopiero po 1 sekundzie zalapuje i ciagnie. a na 5 to czasami na zimnym jest tak ze wbijam 5, gaz, a on nie ciagnie tylko spowalnia i zapala mi sie na chwile kontrolka wtryskow (chyba). dodam tez ze gdy zmieniam biegi dochodzac tylko do 1700 obr.min to nie ma mowy o zadnym dlawieniu. gdy auto sie rozgrzeje do temp normalnej to uciazliwosc ustepuje. koledzy pomozcie bo szalu idzie dostac :((

DODAJE FILMIK PRZY POSTOJU DLA ULATWIENIA : http://www.youtube.com/watch?v=MEiUaKM1NMQ

zobaczycie przy pierwszym dodaniu gazu i po paru sekundach tez przy pierwszym.

pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)
czlowieku czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem? jezdzenie na 2000 obrotach max to jest dla Ciebie "dawanie"? przeczytaj jeszcze raz i dokladnie! ja na 5 i na zimnym jezdze do 90 a nie jak na rozgrzanym do 230.. chyba logiczne nie? Edytowane przez mrherod
Opublikowano
i chodzi mi o to ze po kazdej zmianie biegu przy wdepnieciu w pedal auto zachowuje sie jakby w ogole nie byl wcisniety czy to lekko gaz czy to do konca wcisniety. Piszac gaz wcisniety do konca nie mam na mysli ze wyciskam go do ostatniej kropli!
  • 1 rok później...
Opublikowano
Proponowalbym uruchomic silnik i poczekac az temperatura w chlodnicy osiagnie odpowiedni poziom lub kupic samochod z silnikiem benzynowym jezeli jazda na 2tys obrotow przy nie rozgrzanym silniku diesla to nie jest dla ciebie dawanie
Opublikowano
Ten filmik nagrywałeś na zimnym silniku ? Bo możesz mieć coś zrypanego z ssaniem na zimnym powinno bez gazowania miec ok 1300 obrotow