Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o informacje czym mam odkręcić obudowę filtra oleju w mojej bawarce z silnikiem 1.8 M43? Jest jakiś specjalny klucz? :mad2: obudowa wygląda na dość delikatną i nie chce jej połamać przy pierwszej wymianie ! Proszę też o informacje czy mam jakoś skasować inspekcje? Jak włączam zapłon wyskakuje mi napis Inspection 11.500 km więc mam coś kasować czy też nie przy tej wymianie oleju?Proszę o pomoc bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania na tym forum.A w weekend wyjeżdżam na urlop i wymianę chce zrobić przed taką długą trasą. :)

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Zgadza się, ja też zawsze paskiem klinowym, bądź jakimś cienkim łańcuszkiem odkręcam.

Co do inspekcji, skasuj sobie i inspekcje i stan oleju, sam nie skasujesz jak w E36 musisz pod kompa skoczyć.

Opublikowano
ok juz jestem po wymianie oleju jednak podjechałem do mechaniora i zobaczylem jak to robia maja taki specjalny klucz w kształcie grzybka co nachodzi na całą obudowę filtra i fajnie sie nasadką odkręca nastepnym razem juz sam bede wymieniał hehe .A jesli chodzi o inspekcję to dopiero po tych przeszło 11.000 trzeba jechac na kompa tak? To by mi pasowało akurat do nastepnej wymiany oleju:) :mrgreen:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

http://www.kofla.net/" target="_blank

viewtopic.php?f=15&t=93937" target="_blank

viewtopic.php?f=15&t=93457" target="_blank

viewtopic.php?f=15&t=68402" target="_blank

sprawdz czy któras z tych instrukcji zadziała, czy moze wyłacznie kasowanie tego odnosi sie do E46 po Lifcie