Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jak w temacie wiem że było to wałkowane milion razy ale nigdzie nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi chodzi mi o to że mianowicie samochód przestał przyspieszacz na wyższych biegach jechałem sobie spokojnie stanołem na światłach i pierwszym objawem była duża turbodzióra gdyż auto zaczynało płynnie przyspieszać powyżej 2500tys obrotów a w chwili obecnej jest ogólnie słabszy na czwartym biegu gaz do oporu ekonomizer pokazuje spalanie rzędu 12-14 litrów na piątym biegu 10litrów czytając poprzednie posty o podobnej tematyce wnioskuję że to przepływka i tu moje pytanie czy możliwe jest jakięś takie sprawdzenie tej awari bez podpinania do kompa i czy jeżeli to winna przepływomierza to jest możliwość naprawy tego starego jakieś przeczyszczenie a jeśli nie to jak wygląda sprawa z kupnem nowego i jego zamontowaniem czy po kupnie będę musiał zmieniać soft , czy może ktoś to robił jakie były koszty i na co mam uważać przy naprawie aby nie potrzebnie nie wydawać worka kasy :) z góry dziękuje za wszystkie sugestie i uwagi oraz liczę na waszą pomoc mile widziane jakieś linki do częśći itp.
moc jest z nami
Opublikowano

ja mialem podobne objawy i na tescie komputerowym wyszło ze to elektro zawor przy turbinie koszt nie jest kosmiczny bo w ASO to ok 300zł a auto jezdzi jak nowe

a co do przeływki tez jest taka opcja - sa magicy ktorzy twierdza ze nie trzeba wgrywac softa ale z doswiadczenia mojego kumpla wiem ze tak nie zrobil tego i zaczely sie jaja

aha i nie kupuj zamiennikow czy tez regenerowanych bo nic to nie da albo przejedziesz 1000kilosow i bedzie to samo szkoda kasy

pzdr

Opublikowano

cześć

u mnie w 530d spadł wężyk od podciśnienia przy elektrozaworku od turbo i efekt byl taki ze do 2500 obrotów nie miał mocy - sprawdź najpierw to na sam początek

• Zarejestrowani
Opublikowano
Ja mam roczne e91 diesla i jak jade na 4 biegu i daje gaz w podloge to tak samo mi wskazowka idzie tylko do 12-15litrow i dalej nic wiec tak chyba powinno byc...

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer