Skocz do zawartości

Jakie tarcze i klocki na wymiane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jakie tarcze i klocki polecacie do e39?

w serwisie za komplet 4 koła 1000zł plus 250zł robocizna, na allegro mozna kupić za połowe jakie macie doswiadczenia czy warto oszczedzic 500zł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

jakie tarcze i klocki polecacie do e39?

w serwisie za komplet 4 koła 1000zł plus 250zł robocizna, na allegro mozna kupić za połowe jakie macie doswiadczenia czy warto oszczedzic 500zł?

ja zakladalem klocki Textar, a tarcze (ale na tył) ATE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w serwisie za komplet 4 koła 1000zł plus 250zł robocizna,

Bzdura.

Tarcza na przód do 520i - 385 zł sztuka

Klocki na przód do 520i - 405 zł komplet

Tarcza na tył do 520i - 346

Klocki na tył do 520i - 373

Opublikowano
witam z tego co widze w twoim opisie masz autko przed liftem tarcze 296mm więc na przód polecam polskie tarcze MIKODA wiercone - na pewno ich nie pogniesz ( przerabiałem już ten temat pare razy nie zdarzyły mi się jeszcze na te tarcze reklamacje ) klocki TEXTAR przód i tył
Opublikowano
Tylko nie Mikody!!! Właśnie dzisiaj odebrałem kasę ze sklepu za zwrócone w ramach reklamacji tracze Mikoda. Wytrzymały 2tkm....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam z przodu tarcze ZIMMERMAN a klocki JURID.

A z tyłu wszystko ATE.

I jestem zadowolony.

Wcześniejz przodu miałem klocki Textar i dobrze się spisywały ale jako minus muszę powiedzieć , że mocno brudziły felgi.

A z tyłu miałem klocki TRW. Totalny szmelc!!

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

w serwisie za komplet 4 koła 1000zł plus 250zł robocizna,

Bzdura.

Tarcza na przód do 520i - 385 zł sztuka

Klocki na przód do 520i - 405 zł komplet

Tarcza na tył do 520i - 346

Klocki na tył do 520i - 373

No to chyba te ceny są za ceramiczny zestaw :)

Jednak serwisy przesadzają z tymi cenami 2200 złotych to lekka kpina.

Kup ATE i nie bedziesz narzekał a zaplacisz 1/3 tej kwoty

Opublikowano
Tylko nie Mikody!!! Właśnie dzisiaj odebrałem kasę ze sklepu za zwrócone w ramach reklamacji tracze Mikoda. Wytrzymały 2tkm....

miałeś MIKODY wiercone czy zwykłe ja załozyłem w warsztacie już dużo kompletów MIKODY i jeszcze zadnej reklamacji , Textar jurid ate wszystko się wyginało nawet miałem kolesia co zimermana zwykłego wygiął , a co do tematu tarcz był poruszany milion razy i zawsze ten sam problem po prostu jest to wad NASZYCH autek

Opublikowano

Generalnie kazdy poleca co innego. Bylo mnostwo podobnych tematow :search: Moim zdaniem nie warto przeplacac - zapytaj co ci chca zalozyc. Mozesz kupic sam i sam zalozyc-bulka z maslem.

Ja polecam ATE, Ferrodo, Brembo.

Nie kupuj byle czego bo sie bedziesz mial wibracje na kierownicy i kupisz po raz drugi inne tarcze :cool2:

Opublikowano
ceny ktore podalem są cenami w serwisie ktory glównie się zajmuje BMW ale to nie ASO, nie spytałem jakiej firmy ten zestaw ale przypuszczam że wiedzą co wsadzają jak tylko BMW robią. A oryginiał faktycznie kosztuje 390zł za tarczę za sztukę jedną a klocki 428zł. Musze sie dowiedziec jakie oni wsadzają i co polecają.
Opublikowano
miałeś MIKODY wiercone czy zwykłe ja załozyłem w warsztacie już dużo kompletów MIKODY i jeszcze zadnej reklamacji , Textar jurid ate wszystko się wyginało nawet miałem kolesia co zimermana zwykłego wygiął , a co do tematu tarcz był poruszany milion razy i zawsze ten sam problem po prostu jest to wad NASZYCH autek

To lepsze/trwalsze są nawiercane czy standardowe?

Opublikowano

To lepsze/trwalsze są nawiercane czy standardowe?

nawiercane

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Ja założyłem na przód tarcze i klocki Textar. Myślę że jest to optymalny wybór i stosunek jakości do ceny (za komplet na allegro zapłciłem 350zł + wymiana 80zł w serwisie). Na chwilę obecną przejechałem na nich ok 10tys km i jest ok. Tarcze się nie odkształciły, także ze spokojnym sumieniem mogę Ci takie rozwiązanie polecić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Z mojego doświadczenia godne polecenia tarcze:

Zimmermann, Jurid, Textar, Brembo

klocki:

Jurid J / J-AS (uwaga na klocki Jurid na allegro w niskich cenach - przeważnie jest to Jurid D czyli ekonomiczna linia), Pagid NA0, Textar, Ferodo Premier