Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuje pomocy jaki hak mam zamontowac widzialem na allegro pare sztuk i mysle o montazu na odbojach tylnego zderzaka i tu kwestia dojdzie czy ktos wie jaki tan hak ma uciag i jak zrobic wpis w dowod ze mam hak??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Po co Ci wpis w dowodzie rejestracyjnym, masz miejsca na wkręcany hak z przodu jak i z tyłu pod zaślepką w zderzaku, wkręcasz kiedy Ci trzeba i tyle. Ile wytrzyma tego nie wiem (nigdy nie byłem holowany ani nikogo nie holowałem :) ).
Opublikowano

Jaki to ja niepodpowiem ale jak zamontujesz jedziesz na stację diagnostyczną i tam mówisz o co chodzi, a koleś wydaje Ci zaświadczenie ze masz hak i przeszedłeś diagnostykę pozytywnie i z tym papierkiem, dowodem rejestracyjnym udajesz się do wydziału komunikacji i tam mogą ci go wbić w dowód.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po co Ci wpis w dowodzie rejestracyjnym, masz miejsca na wkręcany hak z przodu jak i z tyłu pod zaślepką w zderzaku, wkręcasz kiedy Ci trzeba i tyle. Ile wytrzyma tego nie wiem (nigdy nie byłem holowany ani nikogo nie holowałem :) ).

Chyba koledze chodzi raczej o hak do ciągnięcia przyczepy/kempingu...

Ja mam troszkę dziwną sytuacje... hak mam wbity a śludu po haku ani nawet jakiś otworów brak... Pierwsza myśl jaka mi przyszła to, że auto jest lewe i ma szczepione numery ale dokładne oględziny w kilku chłopa nie określiły takiego myku... Więc chyba po prostu kupie jakiś używany hak dedykowany do E36 sedan i po sprawie...

O i tutaj w delikatny sposób przechodząc z offtopa w twój problem pragnę polecić hak dedykowany do twojego auta... będzie montaż pewny i przemyślany... A jaki hak?? Tutaj nie pomogę narazie

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
a moze mi powiecie czy byly zderzaki m-pakietowe z zaslepka na hak? bo szukalem na allegro i brak

Opublikowano

sa zderzaki m-pakietowe na hak - jest wpinana zaślepka - mam taki :)

jesli masz zderzak m-pakiet napewno nie kupuj wypinanego haka f-my Bosal, hak ten mozesz mieć do zwyklego zderzaka(howa się pod nim cały stelaż z puszka elektryki) natomiast przez inne ukształtowanie dokładki-dyfuzora w zderzaku M, ten hak poprostu nie mieści sie - niestety sprawdzone osobiście

co do haka polecam jakis dedykowany, Bosal(nie do M zderzaka) Westfalia, Oris - mają one takie same mocowania w podłużnice co z kolei jest przewidziane przez BMW a dokładniej jak zdejmiesz plastiki z podłuznic mile sie zdziwisz - masz natrasowane punkty wiercenia otworów do montazu, a jesli nie masz motoru 2,8 też masz natrasowany punkt przejścia wiazki elektycznej(w 2,8 w tym miejscu wychodzi weżyk od podcisnienia do tłumika) :cool2:

• 1 rok później...
Opublikowano
Mam problem, kupiłem hak firmy hak-pol z tej aukcji http://moto.allegro.pl/hak-holowniczy-bmw-iii-3-e-36-e36-sedan-kombi-nowy-i1175649033.html mial wg sprzedawcy pasować do m pakietu i po długim całodziennym montażu okazało się ze za nic nie pasuje on do zderzaka z m pakietem i trzeba by było cala dokładkę przeciąć w pól :/ Co radzicie w takiej sytuacji? Myślałem o sprzedaży tego zderzaka a kupnie innego zwykłego z wycięciem na hak i pomalowaniem go ale nie wiem czy warto, auto już nie będzie miało oryginalnego m pakietu i czy nie koszta nie przekroczą wartości zderzaka M.
Opublikowano
Mam problem, kupiłem hak firmy hak-pol z tej aukcji http://moto.allegro.pl/hak-holowniczy-bmw-iii-3-e-36-e36-sedan-kombi-nowy-i1175649033.html mial wg sprzedawcy pasować do m pakietu i po długim całodziennym montażu okazało się ze za nic nie pasuje on do zderzaka z m pakietem i trzeba by było cala dokładkę przeciąć w pól :/ Co radzicie w takiej sytuacji? Myślałem o sprzedaży tego zderzaka a kupnie innego zwykłego z wycięciem na hak i pomalowaniem go ale nie wiem czy warto, auto już nie będzie miało oryginalnego m pakietu i czy nie koszta nie przekroczą wartości zderzaka M.

Musisz kupic dokladke z zaslepka na hak :wink: