Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z stukami z tyłu. Szukałem na forum ale każdy post opisywał co innego a powodów stukania może byc duzo w BMW.

Objawy:

Problem występuje gdy wrzucę jedynkę i chce ostrzej wystartować wtedy w momencie popuszczani sprzęgła jak i po jego zwolnieniu słychać przez 3-4 s głuche stuku jak by dochodzące spod fotela z tylu (jak by cos waliło w podwozie). Nie występuje na wyższych biegach i jak startuje powoli.

Sprawdziłem zawieszenie i niczego się nie doszukałem (poduszki skrzyni ok, łącznik elastyczny ok)

Nie wiem czy winne sa tuleje wahacza

http://www.allegro.pl/item635893536_tuleje_wahacza_tyl_bmw_e36_e46_pod_progiem.html

i poduszki amortyzatora

http://www.allegro.pl/item632265318_poduszka_amortyzatora_bmw_e30_e36_e46_meyle.html

może ktoś miał coś podobnego.

Opublikowano

U mnie też takie stukanie z tyłu , okazała się tuleja wachacza głównego.

Najlepiej podjedź na trzepaki i zobaczysz.

Siła i Honor
Opublikowano
mozesz podac jakis link lub numer czesci zebym zobaczyl jak to wyglada
Opublikowano
Ja miałem takie objawy i okazało się że oberwała mi się " nie wiem jak wytłumaczyć nie jestem fachowcem ale..." ta tuleja z gwintem , która jest w nadwoziu do której przykręca się tylną łapę sanek, zaspawałem zakonserwowałem i po kłopocie.
Opublikowano
Ja miałem takie objawy i okazało się że oberwała mi się " nie wiem jak wytłumaczyć nie jestem fachowcem ale..." ta tuleja z gwintem , która jest w nadwoziu do której przykręca się tylną łapę sanek, zaspawałem zakonserwowałem i po kłopocie.

przez to juz tez przechodzilem, bo to wada tego modelu. wiec to jest raczej ok, tuleja posdtrymujaca tylni most tez wymieniona