Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj obrotomierz elegancko pokazywal 800-900obr powiedzmy

zalozylem LPG i od tego momentu oszukuje i pokazuje jakies 1200 obrotow

i na calym zakresie obrotow zawyza je o jakies ~400obr w stosunku do prawdziwych obrotow. Jak to sie stalo nie mam pojecia

co polecacie sprawdzic/zrobic zeby to pokazywalo dobrze?

Opublikowano
stawiam na to że pokazuje dobrze, tylko coś jest żle wyregulowane, czy na Pb i LPG jest dokładnie tak samo? dobrze by było podpiąć pod kompa i zobaczyć tryb lifedata jaki jest odczyt
Opublikowano

bylem na jakims urzadzeniu gdzies do czegos sie podpieli i pokazywalo ze rzeczywiste na 800 a obrotomierz pokazywal 1200

(a zauwazylem ze cos nie jest tak po tym jak zawsze przy 100km/h mialem 2900 a teraz mam 3300 okolo ) i podjechalem do gosci sprawdzili mi ze obroty ma dobre i na benz i na gazie po 800 a tu obrotomierz pokazuje 1200 i w czym problem??

reset kompa glownego podejrzewam ze nic nie da w tym temacie...

Opublikowano

a dodam jeszcze ze kiedys widzialem-ale nie wiem czy tak za kazdym razem jest

jak zgasze auto wskazowka obrotomierza nie spada na "podstawke" tylko zawiesza sie na 400 i za chwile np za 2s spadnie na "podstawke" ....

szlak wie o co chodzi dokladnie od momentu montazu gazu tak przestawilo sie instalacja to ta co sama sie przelacza przy okreslonych obrotach wiec moze tam cos skopane jest skad wzieli synal obrotow tylko skad to wzieli to nie wiem wlasnie....

Opublikowano

to nie jest sekwencja

o i jeszcze cos zauwazylem- jak przekrecam zaplon to juz wskazowka skacze na 400obr -jej polozenie zerowe przy wlaczonym zaplonie to nie "podstawka" na ktorej powinna sie opierac wskazowka tylko juz 400obr... i o co lotto??

Opublikowano
To wygląda jakby ktoś zdjął wskazówkę z ośki i źle ją założył. Tylko po co gazownicy mieliby zaglądać do wnętrza zegarów?. Chyba że demontowali je żeby wpiąć się w instalację elektryczną i licznik np upadł. Pod wpływem wstrząsów coś mogło się przestawić. Na pewno nie jest to wina instalacji gazowej. To coś z zegarami.
Opublikowano
wpieli impulsy pod cewkę a to z niej brane... Proponuje na impulsowym kablu do elektroniki gazu wstawić diode

Może może, ale sam tego nierób raczej bo pewnie jak by się doczepili to byś gwarancje na całą instalacje stracił :roll: Jedź do nich i powiedz o co chodzi i niech się głowią.