Skocz do zawartości

Nie działa wentylator nawiewu powietrza !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z wentylatorem nawiewu powietrza do kabiny , mimo że na wyświetlaczu wskażnik obrotów wenylatora rośnie i po przełączeniu nawiewu na szyby lub na nogi słychać że przełączają się nawiewy ale wiatrak milczy . Nie mam pojęcia co mogło się stać . Może ktoś wie czy jest jakiś bezpiecznik tego wiatraka lub przekażnik który mógł się uszkodzić . Mam obawy że jeśli jest uszkodzony wiatrak trzeba będzie rozbierać cała przednią konsolę koszmar > Proszę o pomoc i podpowiedz co mogło się stać za odpowiedzi z góry dziękuję !!!!!!!!!!
Witam wszystkich mołośników BMW !!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
90% ze winny jest jez.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
czy istnieje mozliwość sprawdzenia jeża czy trzeba go podmienić jeśli tak to gdzie najlepiej go kupić .
Opublikowano
czy istnieje mozliwość sprawdzenia jeża czy trzeba go podmienić jeśli tak to gdzie najlepiej go kupić .

Najlepiej jak byś miał drugiego na podmianę wtedy najszybciej się wyjaśni czy to jego wina a co do kupna to na allegro jest całe mnóstwo ogłoszeń gdzie sprzedają to ustrojstwo ewentualnie jakiś dobry sklep w twojej okolicy

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A akumulator ci nie padl?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
też myślałem że u mnie szczotki się skończyły ale w serwisie powiedzieli że prawie na 100% jeż bo nigdy jeszcze nie spotkali się by padły szczotki
Opublikowano
Na 99% to wina jeza. Mialem ten sam objaw na dzien przed kupnem auta. Na szczescie Beatka byla jeszcze na gwarancji. Wymienili jeza i po problemie.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
To pewne, że jeż. Nagle przestaje działać i nic z tym nie zrobisz. Ja swojego naprawiłem i działał tak przez pół roku ale druga naprawa nie przyniosła rezultatów więc kupiłem używkę. Padł Siemens więc zmieniłem na Valeo. ;)
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi !!! koledzy akumulator nie padł a od dziś rano wszystko jest okey dwa dni nie działał teraz chodzi nie mam pojęcia co się dzieje będę czekał aż coś całkiem padnie bo nie wiem co jest do wymiany . Chyba że jeż ma jakieś zimne luty i przerywa
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi !!! koledzy akumulator nie padł a od dziś rano wszystko jest okey dwa dni nie działał teraz chodzi nie mam pojęcia co się dzieje będę czekał aż coś całkiem padnie bo nie wiem co jest do wymiany . Chyba że jeż ma jakieś zimne luty i przerywa

sam sobie odpowiedziałeś

jak jeż do wymiany to właśnie jest tak że raz działa a raz nie działa a możesz jeszcze mieć tak że nadmuchy same zaczną się przełanczać

jeże są nie ori ale całkiem dobre zamienniki na allegro