Skocz do zawartości

lampy led hella - dzienne - instalacja jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dostałem od kumpla praktycznie za friko nowe lampy hella led (okrągłe na 3 diody).

Tak mnie nachodzi zainstalować je w miejsce po halogenach (e46 coupe przed liftem - bez m pakietu).

Z racji tego ze moja wiedza na elektryce konczy się na tym co to + i -, mam takie pytanko.

Na schemacie instalacji helli idą 3 przewody do lampy, + , - i masa.

Nie patrzylem jak halogen jest podłączony ale wydaje mi sie ze do niego idą tylko 2 przewody.

Mógłby mi ktoś z Was koledzy napisać jak to podłączyć żeby szkód nie zrobić :)

poniżej screen instrukcji, z góry dzięki

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//fotozrzut.pl/zdjecia/aa7a09b5c8.jpg

Opublikowano
kolego z tego schematu to lampy maja dwa poziomy swiecenia i nie sa to kable * - i masa bo minus to inaczej masa tylko dwa plusy i masa plusy po bezpiecniku sprubuj podlaczyc bezposredni pod najlepiej prostownik mase i po kolei doloz plusy zobacz czy inaczej swieca :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Witam, kolego na rysunu po lewej stronie, druga pozycja od góry pokazuje jak połączyć przewód czarny i szary do +. należy zastosować bezpiecznik co najmniej 5A. Pytanie - co zrobisz z halogenami, bo jak wiesz napewno się przydają. Pozdrawiam
Szulman
Opublikowano
Witam, kolego na rysunu po lewej stronie, druga pozycja od góry pokazuje jak połączyć przewód czarny i szary do +. należy zastosować bezpiecznik co najmniej 5A. Pytanie - co zrobisz z halogenami, bo jak wiesz napewno się przydają. Pozdrawiam

czyli jak ten czarny i szarny podlancze pod plus - jeden kabel w halogenie a mase pod drugi kabel w halogenie to bedzie hulalo ?

co do halogenow to obudowa posluzy do zamocowania tych lamp w zderzaku