Skocz do zawartości

320d M47 Brak klimatyzacji przy wysokiej temperaturze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mój problem to właściwie jak w temacie. W chłodniejsze poranki, i chłodniejsze dni klimatyzacja działa bez problemów, sprężarka włącza się jak należy i idealnie współpracuje z poleceniami climatronica. Jednak gdy temperatura otoczenia na oko przekracza te 25 stopni, zaczynają się upały i mocno rozgrzane wnętrze pojazdu, kompresor w ogóle nie reaguje, po prostu się nie załącza. Kilka dni temu byłem u mechanika, na komputerze nie wyrzucił żadnych błędów związanych z klimatyzacją, czynnik chłodzący jest, układ niema nieszczelności etc, wszystko wydaje się idealnie sprawne dopóki nie pojawią się owe wysokie temperatury. Może jesteście mi w stanie coś doradzić.

Z góry dzięki i pozdrawiam. :)

Opublikowano

tak oczywiście

nie załącza się wentylator

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
Załącza się, sprawdzone. W ubiegłym roku miałem problemy z wentylatorem i gdyby był to on grzałby się (dokładnie jak wtedy) także silnik.
Opublikowano

coś może być z tymi czujnikami - ale powinien pokazywać błąd po podpięciu do kompa

zewnętrzyn raczej nie ma nic do zeczy jeżeli to srodkowy - ten w panelu sterowania klimatyzacją ale raczej wątpliwa sprawa - bo dlaczego włączałby się jak jest zimniej a jak cieplej wcele by się nie włączał?