Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio mam coś za dużo wolnego czasu i zaczynam kombinować. Dziś przyszedł mi pomysł do głowy żeby założyć wydech z M3 do mojego 330ci

Pytanko jest czy wejdzie a właściwie to co trzeba przerobić żeby wszedł:-) Tak na oko to z tylu miejsce na koło zapasowe chyba będzie przeszkadzać no i na bank trzeba wymienić tylny zderzak.

Co jeszcze?

Opublikowano
A czy tylny zderzak z M3 nie jest przypadkiem szerszy od zwykłej wersji ? ;) Poza tym nie lepiej kupić jakiś układ np. Eisenmanna zamiast kombinować ?
Opublikowano

tez nad tym myslaem kolego.kolektory podobno pasuja i srodkowa czesc ale koncowy wlasnie jak koledzy mowia Nie.

Ja bede sztukowal sobie wydech z nierdzewki-koszta mniejsze od M3 wydechu a efekt ten sam.

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

same kolektory pasują od M3 E 36 oryginały od E46 nie będą pasować ponieważ w M3 E46 nie ma flanszy głównej i każda rura kolektorowa jest osobno przykręcana do głowicy na 3 sruby w trójkącie jedyne rozwiązanie jakie widze to odciąć te mocowania i dospawać flansze od normalnej wersji 6 cylindrowej a i mocowanie z resztą wydechu też trzeba troche sobie dopasować

http://xs139.xs.to/xs139/09195/m3_e46971.jpg.xs.jpg

http://xs139.xs.to/xs139/09195/m3_e36353.jpg.xs.jpg

Opublikowano
same kolektory pasują od M3 E 36 oryginały od E46 nie będą pasować ponieważ w M3 E46 nie ma flanszy głównej i każda rura kolektorowa jest osobno przykręcana do głowicy na 3 sruby w trójkącie jedyne rozwiązanie jakie widze to odciąć te mocowania i dospawać flansze od normalnej wersji 6 cylindrowej a i mocowanie z resztą wydechu też trzeba troche sobie dopasować

I to jest merytoryczna odpowiedz:-) Dzięki teraz wiem wszystko..

Opublikowano
same kolektory pasują od M3 E 36

Rozumiem, ze kolektory do silnika pasuja - ale co z sondami ?

Czy kolektory e36 tez maja miejsce na wkrecenie sondy?