Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jak w temacie szukam dokładnej nazwy zaworu znajdującego się pod kolektorem musze go wymieniś,ponieważ strasznie mi buczy a czyszczenie nic nieda,ponoć jakaś membrana juz jest zużyta,dodam,że mam silnik 2,0 benzyna.Dzięki za odpowiedzi
Opublikowano
Prawdopodobnie chodzi Ci o część nr 1 z tego schematu. Dla pewności podaj jeszcze miesiąc i rok produkcji albo chociaż napisz czy na pewno jest to m52 to sprawdzimy czy to na bank to ;) U znajomego też to buczało, mówił, że po wymienia całkiem inne auto, a koszt to chyba było coś około 80zl, ale do 2.0 może być droższy.
Opublikowano
chyba to jest to ale pewności niemam ale z tego co wiem mechanik prykał ten zawór bez ściągania kolektora,a rok silnika to 98 2.0i 150KM.Kolego pomóż bo starsznie mnie to drażni te dziwne buczenie .Dzięki i pozdrawiam.
Opublikowano
W takim razie ja stawiałbym na ten zawór czyli tzw odmę. Ale na wszelki wypadek wydrukuj tę stronę, którą Ci wyżej podałem i pokaż swojemu mechanikowi to Ci powie czy to o tą część chodzi. Pzdr.
Opublikowano
Posłuchaj. Ja miałem z nim problem .Czy na wolnych obrotach i jak ruszasz to buczy??? Jeśli tak ...to sprawdź szczelność układu ssącego. U mnie okazało sie że miałem niedokręcony kolektor ssący i pęknięty jeden wąż od silniczka krokowego. Sprawdź na włączonym silniku czy jak otworzysz korek oleju to czy zacznie buczeć bardziej. NIe jet powiedziane że jest zepsuty. Może łapać obce powietrze. Sprawdź to zanim wydasz kasę w błoto. Sprawdź węże odmy ,czy zaciski trzymają jak należy i czy przy łączeniach nie są pęknięte..Daj znać co i jak :)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Postaram się to w miare szybko załatwić,chwilowo niemam czasu ale jak zrobie to dam znać,a co do buczenia to słychać go na wolnych ale jak ma jakieś obciążenie np.wł.klima i podczas jazdy jak dodaje gazu.Dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
ShakeIt dzięki wielkie za linka mechanik powiedział,że to jest właśnie ta częśc,po weekendzie majowym zamawiam ten zawór i mam nadzieje,że będzie wszystko Ok.Pozdrawiam