Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!!

Mam proste pytanie: Jakie powinienem mieć ciśnienie w kołach 215/40 ZR16.86W (przód i tył)??? Jestem w tym zupełnie zielony i chyba coś przekombinowałem ostatnio bo teraz po deszczu z wyłączonym ASC to normalnie tańcze. :(

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

Witam Wszystkich!!

Mam proste pytanie: Jakie powinienem mieć ciśnienie w kołach 215/40 ZR16.86W (przód i tył)??? Jestem w tym zupełnie zielony i chyba coś przekombinowałem ostatnio bo teraz po deszczu z wyłączonym ASC to normalnie tańcze. :(

Witam!

Moze byc problem z podaniem cisnienia do twoich opon. Wynika on z tego, ze nie sa to zalecane opony do tego auta, opony sa za male.

Zalecany zamiennik dla fabrycznych opon na 16" feldze to 225/50/16,

twoja opona jest sporo nizsza, wg. kalkulatora roznica w srednicy to prawie 50 mm.

Cisnienia dla zalecanych przez producenta opon mozesz znalezc tu.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
No właśnie dlatego chciałem poradzić się na forum bo trudno określić ciśnienie do niestandardowych kół. :) Dane ze stronki którą podałeś są dla kół o standardowej wysokości i o szerokości takiej jak moje (215). Wygląda to tak: Przód - 2.2, Tył - 2.6. I teraz kolejne pytanko: Jak myślicie, czy do kół które mam w mojej Beti te wartości bedą w miare odpowiednie czy lepiej napompować ciut więcej czy lepiej mniej??

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
Nizszy profil wiecej powietrza. Jesli napompujesz mniej na niskim profilu najezdzajac na kant mozesz pokrzywic felge. Tylko ze zalezy do rowniez z jakim obciazeniem jezdzisz ... takze ciezko jednoznacznie stwierdzic :) Ale wartosci jakie masz obecnie mysle ze wystarczą.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

A Cisnienei w OPONACH goodyer M+S 195/60/15 88h EGLE Ultra Grip

E34 nie mam nic na słupku na ten temat

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
A Cisnienei w OPONACH goodyer M+S 195/60/15 88h EGLE Ultra Grip

E34 nie mam nic na słupku na ten temat

no może ma ktoś instrukcje albo jakies wskazówki zalezy mi na tej informacji bo woźi mi cały czs tył :( i chce wykluczyć opony.

Pozdrawiam

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5