Skocz do zawartości

Drugi kluczyk nie otwiera centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z drugim kluczykiem. Jednego używam cały czas do jazdy codziennej i wszystko działa odpalam normalnie i centralny również. Wyciągłem ostatnio drugi kluczyk i chciałem nim otworzyć z pilota drzwi , niestety brak reakcji. No więc wziąłem się za programowanie kluczyków:

pierwszy kluczyk wkładam do stacyjki przekręcam w pozycje 1 czekm do 5 sekund wyciągam naciskam przycisk otwierania i trzymam i nacikm trzy rzay przycisk zamykania i centrakny automatycznie zamyka i owtwiera drzwi wszystko super , nastepnie biorę drugi kluczyk i powtarzam całą procedurę tylko bez wkładania do stacyjki i niestety brak efektu.

Moje pytanie czy kluczyk nr 2 rozładował sie z powodu nie używania go przez długi okres i dlatego nie moge go zakodować, czy raczej jest uzkodzony jeśli tak to jak to sprawdzić ? i czy to prawda że baterie są nie wymienialne i ładują sie podczas jazdy?

Z tego co zauważyłem kluczyki sa nierozbieralne bo są klejone i żęby się dostać do akumulatorka to trzeba je rozerwać.

Proszę o pomoc !!!!

Opublikowano

Hej!

Tak kluczyki nie maja bateri tylko ładuja sie podczas jazdy moze byc tak ze kluczyk poprostu sie rozladowal i sprubowal bym go zostawic w stacyjce "przekreconego " na jakis czas moze sie naladuje lub na odpalonym aucie

jest jeszcze jedna opcja.. moze kiedys komus spadł tak nie fartownie ze sie cos tam uszkodzilo choc to malo prawdopodobne bo trzeba by bylo nim porzadnie je... zeby go zepsuc :lol:

Opublikowano
Hej!

Tak kluczyki nie maja bateri tylko ładuja sie podczas jazdy moze byc tak ze kluczyk poprostu sie rozladowal i sprubowal bym go zostawic w stacyjce "przekreconego " na jakis czas moze sie naladuje lub na odpalonym aucie

jest jeszcze jedna opcja.. moze kiedys komus spadł tak nie fartownie ze sie cos tam uszkodzilo choc to malo prawdopodobne bo trzeba by bylo nim porzadnie je... zeby go zepsuc :lol:

A co maja ze mozna je ladowac?

Do 08.1999-byla bateria a pozniej akumulatorek(Dlatego sie laduje)

A kolega Ortega zaczal od programowania rozladowanego klucza

Pierwsza milosc 1989r

http://images50.fotosik.pl/109/d5629d8edd1452b1m.jpg