Skocz do zawartości

Programowanie dwóch kluczyków, drugi się nie programuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dokupiłem w ASO drugi kluczyk do E46. Problem polega na tym, ze nie moge zaprogramowac obu pilotow. Po zaprogramowaniu jednego kluczyka drugi przestaje dzialac... :evil: Slyszalem ze operacje trzeba przeprowadzic jeden po drugim w ciagu 30 sec niestety nic to nie dalo...

Z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

jak bedzie ci sie nudzic to dam ci namiary do mnie to ci zaprogramuje.caly zabieg jest prosty. a wskrocie wyglada to tak

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Powtarzac do skutku na pewno sie uda tylko pamietajcie ze przy kolejnym kluczyku nie wkladac go juz do stacyjki tylko szybko powtorzyc sekwencje z przyciskami w pilocie.(ja tez robilem ten blad z kolejnym kluczykiem)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolegoa jesli mozna wiedziec to ile dałes za ten kluczyk bo tez bym musiał sobie taki sprawic

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Super dzieki za instrukcje :D Jutro popróbuję i dam znac jak mi poszlo

Co do pytania kosztował niecałe 600 PLN Brutto, najciekawsze jest to, ze za programowanie chcieli mnie skasować kolejne 180 :nienie: