Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie...

W przyszlym tygodniu wybieram sie do rodziny na pare dni do Niemiec i w zwiazku z tym pytan co trzeba ze soba miec do takiej podrozy...

Chodzi mi dokladnie o wyposazenie samochodu:

Apteczka, Trojkat, Klucze do zmiany kol, podnosnik, bezpieczniki, kamizelki, slyszalem nawet ze trzeba miec rekawiczki gumowe w apteczce??!!

Co dokladnie trzeba miec??

Opublikowano
Apteczka jest niewymagana na terytorim PL , ale niech Cie zatrzymaja Niemcy i poprosza o apteczke , ba mało tego apteczke , ktora spełnia ich wymogi prawne ( nie tak jak u nas stary bandarz, stara jodyna i kawalek plastra z norzyczkami)
Opublikowano

Juz przeciez byla z tym walka po obu stronach granicy (oni apteczki, my gasnice). Niemiecki policjant nie ma prawa wymagac wyposazenia obowiazkowego w Niemczech od samochodu zarejestrowanego w Polsce.

Oczywiscie, dla swietego spokoju mozna miec apteczke zgodna z niemieckimi przepisami.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

chłopaki, bez paniki:) my jeździmy ciągle do niemiec, możesz mieć apteczkę, ale jak nie będziesz miał, to też Cię nie zastrzelą, co najwyzej zapłacisz 5 euro.

ja ostatnio wiozłem kij od bejsbola, to się nie przyczepili, tylko na czas kontroli mi go zabrali :D

Michał
Opublikowano
Spróbuj z tym co masz w Polsce, trafic na patrol w Czechach. To wyjątkowe na skalę europejskiej ścierwa. Słowacy nie lepsi. Kto choć raz miał z nimi stycznosc, to wie oczym mówię.
Opublikowano

Problem był ale o tyle ciekawy, ze raz jest a raz go nie ma, hehe

Dla ciekawych...http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=103537&sid=c03931eafcc1b42686dab2f7988b7764

Problem pojawił sie 40 km przed granica...400 km do domu, 700 km do drugiego domu :)

I teraz decyzja, jechac dalej czy nie??

Pojechalismy :)

Jak widac i zepsutym BMW da sie zrobic spokojnie ponad 2000 km :)