Skocz do zawartości

2 zolto-biale kable i 1 brązowy przy szybach- po co to???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako ze grzebalem przy elektrycznych szybach w e36 napotkalem przy mechanizmie na dole pod silnikiem 3 kable- 1 brazowy i 2 zolto-biale. Do czego te kable sluzą??? muszą one byc podpięte do czegos??? jesli tak to do czego???

pozdrawiam pomocy

Opublikowano
jeśli wszystko ci działa to poco się zastanawiać do czego są te kable nie rozumiem po co takie pytania bez przyczyny. :!:
Opublikowano
a z ciekawości,...bo mnie też to zastananwiało .Jest mostek taki gdzie zmostkowane są 3 łaczki i tylko jedna ma połączenie i kable gdzieś lecą a pozostałe są wolne.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

jestem w trakcie ich montazu!!! to by sie przydalo wiedziec do czego one maja isc...

slyszalem ze to podobno kable od polozenia krancowego?ale tam jak podepne na brazowy prad lub mase to przez te dwa nic tam nie plynie...wiec nie wiem co z czym i w ogole...

samo w sobie podpiecie 2 kabli od zasilania na przekazniki i do przyciskow to zadna filozofia...ale te 2 zolte i 1 braz to juz zagadka na ktora nie umiem sobie odpowiedziec-moze jednak ktos wie o co chodzi??

Opublikowano
jeśli bardzo was to interesuje to prawdopodobnie lecą do zamka i odpowiadają za komfort domykania szyb. a działa to tak (trzymając kluczyk na zamknięciu zamykają się szyby,a na otwarciu się otwierają) :!: