Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie... czemu od jakiegos czasu moj smochod jest jakis dziwnie zamulony, czasami idzie dobrze a czasami szkoda gadac... co moze byc przyczyna, moze ktos mial to samo ? No i wydaje mi sie ze wiecej pali teraz. :(
Tomik GD
Opublikowano
Przepływka?Najlepiej podpiąć pod kompa.Być może dostaje złą mieszanke.Przyczyn może byc wiele.Ja zacząłbym właśnie od kompa.Najprawdopodobniej coś w sterowaniu silnika.Ja osobiście jeszcze nie miałem takich objawów.Ale bede bacznie sledzic twój pościk.Powodzenia :cool2:
Opublikowano
aha jeszcze jedno.W jakim stanie jest filtr powietrza?

Filtr powietrza, paliwa, swiece wszystk wymieniam duzo szybciej niz potrzeba wiec to napewno nic z tych rzeczy. Bede musial go podlaczyc faktycznie jznajde czas.

Tomik GD
Opublikowano
Mam podobnie w 320i. U mnie komp pokazal czujnik polozenia wałka rozrzadu ale nie wiem czy to bedzie od tego... Raz jest calkowicie dobrze, raz zamula a eszcze innym razem zamula do pewnej liczby obrotow. Ale zawsze mam tak dziwnie ze na skrecajac moge wcisnac gaz na maksa a on i tak zaczyna sie rozpedzac dopiero na prostej...
Opublikowano

Znajduje się przy dolocie powietrza do silnika, wygląda tak jak tutaj:

http://www.motoallegro.pl/search.php?string=przep%C5%82ywomierz+bmw+e46+316&category=3&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0

Ale na początku do kompa podpiąć bo przyczyn trochę może być, może lambda szwankuje skoro więcej pali i zamula...

P.S. masz już ponad 70 postów a dalej nie nazywasz tematów poprawnie...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96166