Skocz do zawartości

Niepokojace cykanie z tylu auta, czyzby pompa paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Byc moze to kolejne objawy paranoi ale moze cos jest nie tak. Zauwazylem (bardziej uslyszalem) ze na odpalonym silniku z okolic prawego tylnego kola slychac miarowe cykanie. Taki dzwiek jakby wzmocnione tykanie zegarka tylko jakies trzy razy szybciej. Pomyslalem ze cos nie tak z pompka i zrobilem taki test. Zona za kierownice , ja na glebe przy kole i ona odpala. Wszystko jest normalnie tzn najpierw slysze jak zaczyna cicho szumiec pomka, potem odpal i wszystko OK - cisza. Oczywiscie oprocz mruczenia R6. Po okolo 10 sekundach zaczyna sie to cykanie. Nie ma zmian w jego czestotliwosci przy dodawaniu i odejmowaniu gazu wiec juz calkiem zglupialem. Czy ktos moze mial / ma tak u siebie. Moze ktos bedzie tak dobry i sprawdzi. Jestem w stresie bo mam w czerwcu do zrobienia prawie 6 tys km i nie chce gdzies stanac na autostradzie posrodku niczego. Poza tym nic niepokojacego sie nie dzieje, reakcje na gaz prawidlowe i odpala na dotyk. Na poczatku myslalem ze to jakas blacha sie telepie przy wydechu ale to nie to. Czy ktos ma jakies pomysly oprocz tego ze powinienem isc do lekarza :mrgreen:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Chętnie posłucham odpowiedzi, bo mam podobnie w E34. Mechanik powiedział mi, że to pompa paliwowa i że to niby normalne. No zobaczymy...
Opublikowano

Jesli to normalne to niby OK ale dlaczego pompka wydaje takie dzwieki?? Zalalem poraz pierwszy odkad ja mam V-powera. Moze nie lubi tego paliwa?? Wczesniej jedzilem na Totalu 97. Ale wczesniej sie nie wsluchiwalem... e pewnie to nie ma zwiazku i tak. Jutro zaleje pod korek i zobaczymy co bedzie. Moze jednak ktos cos wie ??

Na razie jest nas dwoch z takimi objawami.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Moze jednak ktos bedzie taki dobry, odpali auto i poslucha przez chociaz 20 sekund u siebie czy tez tak jest. Inaczej bede musial sie czaic przy przejsciach dla pieszych i klekac przy kazdej E39 z tylu zeby posluchac. Wtedy juz na pewno odwioza mnie do jakiegos cichego osrodka.... tam na pewno juz nie bede slyszal cykania

Dodam ze najlepiej slychac na wysokosci konca progu i tylnych drzwi.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Sprawdzilem to dzisiaj u siebie w aucie i powiem ci ze ja nic nie slyszalem.

Zrob tak jak mowisz czyli zalej auto pod korek i zobaczymy.

Pozdro

Opublikowano
Sprawdzilem to dzisiaj u siebie w aucie i powiem ci ze ja nic nie slyszalem.

Zrob tak jak mowisz czyli zalej auto pod korek i zobaczymy.

Pozdro

Zatankowane do pelna i cyka dalej bez zmian. Nie mam zadnej koncepcji co to moze byc. Tak sobie kombinuje, moze to jest jakis zawor powrotny... nie mam pojecia a cyka dalej jak kosiarka (oczywiscie duzo duzo ciszej).

O Tempora! O Mores!