Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ciekawostka

ASO - Ukraina - Lwów - z ciekawości zadzwoniłem do ASO BMW i spytałem o koszt :

-II inspekcja po 60 tyś. E60

-wymiana oleju

-filtr oleju,paliwa,powietrza,klimatyzacji

-płyn hamulcowy

koszt 3000 Hr czyli ok 1350 pln :shock: . Umówić się trzeba 1-2 dni wcześniej . Salon przy wlocie do Lwowa od granicy polskiej.

http://www.bmw.lviv.ua/contact/contacts.html

No ale brak zaufania do wszystkiego po tamtej stronie robi swoje :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak czytam te wasze posty i się zastanawiam ile wy zarabiacie, że nie szkoda wam wydać 1400zł za olej, dwa filtry i robotę. 6,5L oleju to koszt w granicach 300zł, filtry ok 150zł a robota to max 100zł. Teraz do spuszczenia oleju zazwyczaj używają "zassyaka" czy jak to się tam nazywa i nawet nie schodzą pod samochód. Dla przykładu ja za wymianę oleju, termostatu i dwóch filtrów zapłaciłem 70zł + moje części a jak zechcę to i mechanik mi pieczątkę wbije w książke ale czy jest ona warta aż tyle kasy ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Róbcie jak chcecie ale ja za wymianę oleju i dwóch filtrów tysiaka płacił nie będę ;)

No tak,bo Ty masz E46 a nie E91 czy F15 :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

ASO - RZESZÓW - ŚWILCZA

-II inspekcja

-wymiana oleju i filtr oleju

-filtr paliwa

-filtr powietrza

-filtr klimatyzacji

-wymiana płynu hamulcowego

-dolewka koncentratu płynu chłodniczego 400 ml

z 5% rabatem :duh: 2190 :D

• Członkowie klubu
Opublikowano

Zasada jest taka , że auta z drugiej ręki nie mówiąc o piątej itd i w odpowiednim wieku właściciele nie serwisują w ASO z przyczyn tylko

sobie znanych ogólnie wiadomych co jest zrozumiałe.

Opublikowano
Zasada jest taka , że auta z drugiej ręki nie mówiąc o piątej itd i w odpowiednim wieku właściciele nie serwisują w ASO z przyczyn tylko

sobie znanych ogólnie wiadomych co jest zrozumiałe.

Chyba chodzi bardziej o gwarancję na nowy samochód. Jeżdżenie do ASO, gdzie zdzierają z ludzi niemiłosiernie a nierzadko pracują tam partacze i druciarze, których robota nie jest w żaden sposób adekwatna do ceny usługi jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto.