Skocz do zawartości

dane z komputera po podłączeniu - co oznaczają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

ostatnio na komp. diagnostycznym, wyskoczyły takie błędy:

-obwód grzałki sondy,

-regulacja składu mieszanki,

temperatura powietrza zasysanego -138 stp.C :jawdrop:

temp. cieczy chłodzącej -20 stp.C ???

no i mechanik mi wymięka....ja tym bardziej nie wiem co i gdzie.

może ktoś, gdzieś , coś :idea:

silnik M50 B20 S6 1

pozdrawiam

Przemek

Bring Me Woman
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam,

ostatnio na komp. diagnostycznym, wyskoczyły takie błędy:

-obwód grzałki sondy,

-regulacja składu mieszanki,

temperatura powietrza zasysanego -138 stp.C :jawdrop:

temp. cieczy chłodzącej -20 stp.C ???

no i mechanik mi wymięka....ja tym bardziej nie wiem co i gdzie.

może ktoś, gdzieś , coś :idea:

silnik M50 B20 S6 1

pozdrawiam

Przemek

Gdzies cos na wiazce calej jest nie tak bo masz jeszcze z 2 czujnikow nie poprawne wartosci. A jak na zegarach poprawnie wskazuje temp cieczy?

Zerknij czy jakies zwierzatko nie buszowalo pod maska i kabli nie zjadlo.

Opublikowano (edytowane)

dzięki Wam za pomoc! ,faktycznie z tym zwierzątkiem :!: że coś nadgryzione bo kiedyś widziałem odchody pod przed lewym boczkiem drzwi. Chyba mysz tam się dostała ..

...no to teraz szukaj wiatru w polu :duh: trzeba posprawdzać obwody elektryki

p.s. wskażnik temperatury cieczy po jej nagrzaniu po ok.15mint jest lekko odchylony na prawo od pionu,jak kupowałem już tak było

sonda nowa ma 2 miechy...

Edytowane przez JRSS
Bring Me Woman
Opublikowano
Tak nawiasem mówiąc to ja ostatnio przywiozłem z 200km-wej trasy kota pod maską, który mi przegryzł kable już u mnie w garażu więc różnie to bywa :mrgreen: Tak się zastanawiam czy jak visco się załączało to go nie przewiało tam w środku... może zemścił się i dlatego nie miałem rano świateł ;)
Opublikowano
Tak nawiasem mówiąc to ja ostatnio przywiozłem z 200km-wej trasy kota pod maską, który mi przegryzł kable już u mnie w garażu więc różnie to bywa :mrgreen: Tak się zastanawiam czy jak visco się załączało to go nie przewiało tam w środku... może zemścił się i dlatego nie miałem rano świateł ;)

Może chciał Ci uświadomić żebyś go odwiózł spowrotem pod jego dom :mrgreen: jakiś głuchy musiał być że silnik mu nie przeszkadzał :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki Wam za pomoc! ,faktycznie z tym zwierzątkiem :!: że coś nadgryzione bo kiedyś widziałem odchody pod przed lewym boczkiem drzwi. Chyba mysz tam się dostała ..

...no to teraz szukaj wiatru w polu :duh: trzeba posprawdzać obwody elektryki

p.s. wskażnik temperatury cieczy po jej nagrzaniu po ok.15mint jest lekko odchylony na prawo od pionu,jak kupowałem już tak było

sonda nowa ma 2 miechy...

Podlacz go pod kompa i cos bedziesz wiedzial. Schemat w reke i jazda. Jak nie to do elektryka.