Skocz do zawartości

E36 coupe prawa ćwiartka do wymiany!? prosze o rady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie głownie do blacharzy. Moj problem polega na tym ze po wjechaniu w duzy dol okazalo sie ze auto mialo wypadek (prawy przod) nie iwem jak to fachowo nazywac ale chodzi o to wypuklenie na amortyzator zaczyna odchodzic od reszty blachy i co trzeba zrobic wymieniac cala cwiartke? czy od ktoregos konkretnego miejsca bo cala cwiartke to i podszybie a to juz duzo zachodu.

Prosze o podpowiedzi musze to szybko naprawic.

Opublikowano

Nie jestem może blacharzem ale do niedawna, miałem to samo z lewej strony w e36.

Miałem ją 4 lata a sprawa z odłażeniem podłuznic od kielichów pojawiła się jakoś po roku. Z początku dotyczyło to lewej strony a niedługo i prawa zaczeła puszczać i rdzewieć.

Swego czasu zjeździłem wszystkich polecanych specjalistów i diagnoza była prawie taka sama :

cyt. " ...pozbyć się jak najszybciej- to najtańsze rozwiązanie, naprawa będzie kosztowna a po wypadku spawy są już osłabione na innych połączeniach blach. Jedno zrobisz a pewnie niedługo wyjdzie coś innego.

Wybrałem tańsze rozwiązanie z dwóch względów:

1 bo tańsze :mrgreen:

2 męczyła by mnie świadomość że jeżdżę klejonym parchem i w każdej chwili mogę niedojechać cało do domu.

Opublikowano

wiec tak ja to robilem ale lewa strone ale dokladnie to co opisujesz..

moj byl bity w przednie lewe kolo kielich pochylony byl o 2cm gira i podluznica cala wiec nie musialem robic przeszczepu ale cwiartke kupilem zeby wyciac z niej poszycie wokol kielicha cwiartka kosztowala 120zl:D mega tanio z robota uczynilo mnie to jakies 250zl na stacji diagnostycznej kierownik pytal mi sie kto mi to robil bo oczom nie wierzyl pomair geometri jak by wczoraj z fabryki wyjechał :)