Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam, jestem na etapie zalkadanie mpakietowej podsufitki, mam tylne lampki z przyciskiem do wlaczania swiatla do czytania, wychodza z niej 4 kable, w normalnej tylko 3, wie moze ktos jak to podlaczyc??

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.imagic.pl/files//10414/./DSCF0063.JPG

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.imagic.pl/files//10414/./DSCF0062.JPG

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zakładałem takie cudo w e46. Tam w lampce do czytania też jest jeden kabel więcej. I ten dodatkowy kabelek podpiąłem pod masę i trybi. U Ciebie będzie pewnie tak samo. Najlepiej wypnij starą lampkę i podepnij na próbę tą nową. Wszystko powinno działać, oprócz tego światełka na włącznik. Wtedy dokładasz masę i jest. Ja znalazłem ją we wtyczce lampki sufitowej i pociągnąłem kabelki uszczelkami na tył auta, dzięki temu masa nie jest na stałe i jak ktoś zapomni wyłączyć lampkę, to i tak zgaśnie ona po zgaszeniu silnika. W przypadku masy stałej będzie oczywiście świecić dalej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cos tu sie nie klei w tej twojej wypowiedzi, nie ma czegos takiego jak stala masa, masa zawsze jest, obojetnie czy silnik jest wlaczony czy nie, podpiales to pewnie pod zmiennego ale plusa, zreszta juz chyba wiem jak to zrobie, rozebralem ta lampke i jest proste, jedna zarowka podlaczona jest na stale czyli zwykly plus i masa, druga pod ten przyciski, sa tam 4 kable w tym dwa brazowe idace do kazdej z zarowek wiec to jest masa, pozostale to musza byc plusy, tak wiec ten plus od tej lampki do czytania sprobuje podlaczyc pod plusa od tej samej lampli ale z przodu, bo przeciez one dzialaja na tej samej zasadzie, nawet kable sa takiego samego koloru wiec to na 99% bedzie dzialac, nie wiem po co ten temat zakladalem :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadza się, chodziło mi o plusa, a nie masę :duh: Z tego, co piszesz, to chcesz zrobić dokładnie tak jak u mnie. Oczywiście nie będziesz się bawił w upychanie kabli, bo i tak będziesz zdejmował podsufitkę, więc miejsca aż za dużo. Powodzenia w montażu.